Besøkstall

115 380 denne måneden

20 842 156 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ny eier: Nytt håp for Orkanger stasjon

DSC_0024___Kopi_1.JPG

Den fredede Orkanger stasjon har fått ny eier etter mange års forfall. Johan Randahl har som mål å gi bygningen tilbake gammel heder og verdighet. Planen er to boenheter og næring i første etasje.

Prisen ble til slutt 1 050 000 kroner. Surnadal sparebank gjennomførte salget etter at den gamle eieren ikke  klarte å sette stasjonen i stand.

Johan Randahl, som har mange år bak seg i ledelsen av Orkla Landbruk, skriver i en e-post at målet hans er å restaurere stasjonsbygningen. Den er stygt ramponert, og det vil ta lang tid å gjøre den beboelig.

Planen er å få til en liten leilighet i det gamle pakkhuset mot nord (til venstre på bildet over).

Deretter ser Randahl for seg at den gamle stasjonsmesterboligen kan pusses opp og fungeree som en egen boenhet.

I første etasje er håpet å få til en eller annen form for næringsvirksomhet.

Investoren Jostein By fra Malvik/Olav Holding har eid Orkanger stasjon i flere år. Det har vært forhandlinger med Orkdal kommune om å stoppe forfallet, men uten resultat.

Orkanger stasjon ble fredet i 1997. Bygget er et viktig kulturhistorisk minne fra Thams-epoken. Det ble ikke tegnet av Thams selv, men ble bygd på Strandheim Bruk og sto ferdig ved åpningen av Thamshavnbanen i 1908.

Stasjonen var lenge et trafikknutepunkt i dalføret både for tog og buss. Her var det rutebilstasjon til 1974.

Også tomta nedenfor stasjonen - Thamshavntunet - har blitt liggende urørt etter at en investor fra Klæbu fikk den omregulert fra friområde til bolig.

Boliger_juli08_005_2.jpg

 

Publisert 03.01.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Hva med tilbakekjøp? 06.01.2011 13:42
Vi snakker om Kulturhus. Vi HAR et delt kulturhus i dag, i form av Strandheim som bl.a. utnyttes til kunstutstillinger og som fortsatt vil bli brukt til det, sannsynligvis lenger etter 2040. Og selvsagt kinosalen, som rådhuspolitikerne ensidig fokuserer på (ute av øye ute av sinn, rådhusgjengen SER IKKE Strandheim og foreslo sågar kirkegård på tomta nedenfor der). Man snakker om Kulturhus i Thams' stil. Stasjonen er riktignok ikke tegnet av Thams, men prefabrikkert på hans sagbruk som ferdighus og absolutt i Thams' stil.... Så hva med å anlegge kulturhuset her, og i tillegg bygge det man trenger for utvidelser på den tomta som ikke ble kirkegård? Da ville man ha et kultur-kraftsenter i nordre kvadrant, kinosalen får bare ligge der den ligger - kino er jo snart passe allikevel. ErikP

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse