Besøkstall

103 234 denne måneden

19 866 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Politikerne sa nei til kveldsmøter for politikerne i Orkdal

DSC_0005_1_1.JPG

Som ventet vedtok politikerne i Orkdal onsdag at de selv skal slippe å møte i kommunestyret på kveldstid. Du må fortsatt ta fri fra jobb for å følge debatter i kommunens øverste organ. Bare åtte AP-representanter og to fra Orkdalslista prioriterer publikums mulighet til å høre på.

Dermed ble det 25-10 for bare dagmøter. Orkdal kommunestyre kan sitte trygt og godt på rådhuset (bildet) mens de fleste er på jobb.

OBS! Her tar vi et bittelite forbehold om stemmegivinga, siden også dette møtet gikk på dagtid. Orkdal kommune legger ikke ut protokoll samme dag som møtene holdes, og ST - som trolig var til stede - har ikke lagt ut informasjon. (OBS! Nå er stemmetallene rettet etter at protokollen er lagt: Åtte AP og to fra Orkdalslista ville ha kveldsmøter).

Det er i gjennomsnitt ett kommunestyremøte pr måned i Orkdal.

De to viktigste argumentene om kveldsmøter har vært disse:

* NEI: Ett kveldsmøte pr måned er uforenlig med et normalt familieliv. Småbarnsmødre vil sky politikken. Dessuten kommer ingen og hører på uansett.

* JA: Kveldsmøter gir interesserte muligheten til å høre hva politikerne sier når de avgjør de viktigste sakene som angår folk i Orkdal.

Bedre kontakt mellom folkevalgte og folk er ønsket av Orkdal kommune - i teorien.

Flertallet av kommunene gir faktisk borgerne denne anledningen til å være til stede. En stikkprøve blant 20 kommuner i Midt-Norge gir dette resultatet:

Kveldsmøter (15) stk:
Skaun, Meldal, Hemne, Snillfjord, Rindal, Melhus, Malvik, Trondheim, Klæbu, Rennebu, Røros, Levanger, Verdal, Steinkjer, Namsos.

Dagmøter (5 stk):
Oppdal, Bjugn, Ørland, Surnadal, Stjørdal (streamer møtene live).

 

Publisert 09.02.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Roald Furuli 10.02.2011 21:51
I min tid i kommunestyremøtene på kveldstid var det sjelden andre enn de valgte og folk fra adm. tilstede. Bortsett fra hvis en sak hadde spesiell interesse. Hovedutv.møtene var på kveldstid. Samme erfaring der også. Har en spesiell sak interesse for en eller flere, skaffer de seg nok tid til å overvære møtene - også på dagtid.

Hans Kringstad 11.02.2011 09:41
Er klar over at det var få på møtene og at få så på kommunestyremøtene på web før tilbudet forsvant. For å skape interesse må nok flere tiltak settes inn samtidig. Et av de viktigste er at de folkevalgte selv stimulerer til åpenhet også mellom valgkampene.

Kommunestyre på web 10.02.2011 20:24
Orkdal kommune har i denne perioden lagt ut kommunestyremøtene ut på hjemmesiden. Men siden det var svært lite besøk på siden, så ble tjenesten avviklet.

Burde streame møtene! 09.02.2011 23:41
I gamle dager, med nybygget kabelnett og videokamera som veide opp mot 10 kg og oppløsning omtrent halparten av det en hadde før 720 "hd" kom, DA sponset Orkdal kommune et eget nærTV-selskap! Og det var direkte overføring i kabelnettet fra møtene..... Den gangen var jo tilgang til kabelnettet litt eksklusivt, jeg går ut fra at DET var den egentlige grunnen. Det var Kvernmo (SP) som var ordfører, dessverre for han, hadde han en stemme som fra Graven, så det ble ikke gjenvalg, når folk fikk HØRE ordføreren sin. Orkdal burde streame møtene med EN GANG, og de burde legge ut møtene slik at vi kan se dem på Youtube når det passer oss! La det bli et folkekrav fram mot valget, det holder ikke at det skal være "hemmelig" det som foregår, så enkelt tilgjengelig teknologien har blitt! ErikP

Har vært gjort før, ja! 10.02.2011 19:46
Enhver som gidder, og som ikke er bare opptatt av å komme med verbale spark til alle som har med styre og stell å gjøre, kan gå inn på Orkdal Kommune sine hjemmesider og ganske enkelt finne fram til følgende side: http://www.orkdal.kommune.no/SitePageView.aspx?sitePageID=1095 Dette har altså vært et tilbud som ble trukket tilbake pga. manglende interesse, men jeg antar at det er mulig å få et saklig svar hvis man retter en saklig forespørsel til kommunen om hvorvidt dette er noe man kunne vurdere å relansere.

Da er det noe alvorlig galt! 11.02.2011 16:22
Noe alvorlig galt med de som har lagt opp dette og driftet det, for det har vært så "hemmelig" at jeg ikke har lagt merke til det. Og med så mange timer på\ nettet som meg, er det nesten en fantastisk prestasjon å klare å skjule dette så godt! Der enda et ballespark gett, men du BA om det! Seriøst, jeg kikka LITT på 2040-sidene til Kommunen, jeg syntes de var kjedelige, nesten som å sitte å se på at maling tørker....

Svend Åge Sæther 10.02.2011 18:14
Enig Erik. Det er enkelt å få dette på nettet både direkte og slik at det kan lastes opp når man vil. Trenger ingen som står å filmer heller. Sett kamerate i fast stilling og sørg for god lyd. Håper det kan bli tverrpolitisk enighet om dette.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse