Besøkstall

115 380 denne måneden

20 842 156 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Eierne av Solbugården: Alt er gjort rett - og Ukeslutt!!

Solugrdn2_1.jpg

De nye eierne av Solbugården reagerer på påstander om at rehabiliteringa ikke tar nok antikvariske hensyn. Emilia Eiendom ANS mener at alt er gjort rett. Den snart 150 år gamle gården får blant annet en gråfarge man fant under den gule.
OBS! Ny Ukeslutt i gjesteboka.

Det framgår av et brev fra selskapet til Orkdal kommune. Otto Falkenborg i Emilia Eiendom beskriver en omhyggelig rehabilitering der husets historiske verdier blir tatt vare på ned til minste detalj.

Saken startet med at fylkeskommunen ba Orkdal kommune starte såkalt ulovlighetsoppfølging fordi det angivelig var satt inn vinduer av feil type.

Eierne har hatt en dialog med fylkesantikvaren helt siden 2004.

Fasaden ut mot gata har nå hatt jugendvinduer - med ett unntak: Et vindu over den gamle hovedinngangen er originalt. Det stammer fra før jugenvinduer ble satt inn i gården. Dette vinduet er meget spesielt, og eierne har valgt å beholde det.

De andre, nye vinduene er kopier av originale vinduer. Det du ser på fasaden i dag er altså gårdens opprinnelige utseende.

På den ene gavlveggen er det beholdt et jugendvindu fordi også dette har historisk verdi selv om det er satt inn etter at gården ble bygd.

Eierne skriver at Solbugården blir grå siden man fant et grått malingslag under det gule.

Nytt tak med teglstein har også kommet på plass. Den gamle taksteinen var for dårlig til gjenbruk.

I motsetning til Middelskolen, brannstasjonen og Blåsmo (gamle Hell bil) ser det ut til at det snart blir folkeliv i Solbugården. 

Publisert 11.02.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse