Besøkstall

126 923 denne måneden

21 499 122 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kampen fortsetter: Jorodd Asphjell ønsker hall på Follo

2523418637_ba946e463d_1_1.jpgJorodd Asphjell vil at Orkdal Arbeiderparti skal jobbe for Idrettshall på Follo.

Asphjell er Stortingsrepresentant for Ap, medlem i det nasjonale idrettsstyret, leder i Sør-Trøndelag Idrettskrets og den sterke mann i Orkdal IL.

Han har satset hardt på utbygging  av idrettsanlegg i Orkdal - utenfor Orkanger - de siste årene.

Rektor ved Orkdal vgs rykket som kjent ut i ST i forrige uke med et nytt forsøk på å få en ny, fullverdig idrettshall i stedet for gymsal på Follo.

Nok en gang er Orkdal kommune bedt om å ta deler av regningen for en hall som vil konkurrere med kommunens egen Orklahall.

Tre partier har vært klare på at Orkdal ikke skal betale for en slik hall ved den fylkeskommunale skolen. (Fylket kan selvsagt bygge hall hvis fylket vil.)

De tre partiene er Orkdalslista, FrP og Arbeiderpartiet. Ap  - ved Berit Solem - har avvist kontant at kommunen skal bruke penger på et slikt prosjekt. Men i Arbeiderpartiet jobber Asphjell for hall på Follo. Jorodd Asphjell er utropt av Adressa til den mektigste idrettslederen i Trøndelag.

Asphjell argumenterer med at Orkdal vgs trenger en fullverdig idrettshall av hensyn til idrettslinja. Han hevder at avstanden til Orklahallen er for stor.

Jorodd Asphjell har tillitsverv som kunne ha gjort ham til en samlende skikkelse for idretten i Orkdal. I stedet har det vokst fram en økende splittelse. Det skyldes at Asphjell har satset voldsomt på utbygging av anlegg på Fannrem mens sentralanlegget i Idrettsparken har forfalt.

Blant annet har idrettskretsens leder sørget for at ca en halv million kroner i spillemidler går til et såkalt friidrettselement på Fannremsmoen - utenfor gangsavstand for alle grunnskoler.

Og under valgkampen i 2009 ble OIF og Orkdal Ap satt på sidelinja. Asphjells eget idrettslag kunne eksklusivt høste inntektene av et valgkamparrangement for Asphjells eget parti - med statsministeren i spissen.

Orkdal IL og Orkdal vgs samarbeider.

 


 

Publisert 23.02.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Fannremsbygg 19.07.2011 12:59
Heia Jorodd! :-D

frivillig OIF 27.02.2011 11:04
De som har minimal med innsikt i idrettsmiljøet i Orkdal og Orkanger vet at Asphjell trekker i ledertrådene både i Orkdal il, Orkla fk, Orkdal idrettsråd og Idrettskretsen. Er det tilfeldig at absolutt ingen ting har skjedd med Idrettsparken de siste 15-20 årene? mens idrettsutviklingen er påfallende alle andre steder? Det er i dette interne og hattebeskuende landskapet samarbeidsproblemene mellom OIL/ORKLA og OIF utvikles. Her avles årsakene til ufreden, det være seg fotballstriden eller hallproblematikken. Orkla FK hadde levd i beste velgående i dag, hvis Idrettsparken hadde blitt satset på. Ja, dette utspillet er med på å øke spliden og bråket mellom Orkla/OIL og OIF. Utspillet bortimot umuliggjør samarbeid mellom disse aktørene i fortsettelsen.

nok er nok 25.02.2011 18:47
Fint at Asphjell jobber godt for OIL. Men som politiker og idrettsleder skal ikke det engasjementet gå utover naboklubbene negativt. Idrettsparken har blitt nedprioritert i lang tid , også som hovedarena for Orkla. Det sentrale her, er at det er de samme aktørene/personene som står bak mye av det. Ledere og ressurspersoner både i Oil og Orkla fk. Og disse utspillene fremmer grendestrid og krangling. Oif har vært naive lenge nok. Men nok er nok.

jan 25.02.2011 18:17
Rob er inne på det. Fyll på med haller. Hva om man gjorde det samme med vinteridretten. Bygg et par-tre Knykener til, nederst i dalen. Hva hadde skjedd mon tro? Alle anleggene hadde gått på rævva så klart. Idiotisk.

strid 25.02.2011 18:10
Undrene ! Asphjell har sammen med OIL og Fossbakk ( ledere i Idrettskrets, Oil og Orkdal idrettsråd)gjennom mange år prøvd å flytte deler/nedbygge Idrettsparken på Orkanger, både politisk og idrettspolitisk. Lignende har aldri skjedd fra motsatt hold. Denne politkken påvirker i høy grad forholdet mellom fotballklubbene, der samarbeid likssom skal være hovedagenda. Ved bevisst å nedbygge konkurrentens hovedarena , fører det automatisk til grendastrid og konflikter.

berit gjølmesli 25.02.2011 13:17
Håper Orkdal Ap viser styrke og står ved det de har sagt fram til nå; en mann kan vel ikke styre hele partigruppa? Det ligner ikke mye på demokrati.

AP.velger 25.02.2011 20:09
En stortingsrepresentant trenger vel ikke nødvendigvis stemme eget parti hvis et annet lokalpartis politikk (evnt personer,da OL. ikke har noen politikk) passer bedre. Kan undre på om "medlemet i det nasjonale idrettsstyret" ville krevd noe lingende om dette hadde vært i Beiaren,Haram elle Marnardal kommune

Utfløtter 25.02.2011 01:41
Asphjell forstår tydeligvis ikke hvilke signaler han sender angående kommunevalget f.eks.Med slike politikere får denne kommunen aldri et samlet sentrum.

Rob 25.02.2011 00:09
Helt enig med Jorodd der , Trengs en Hall på follo, koffer ikke bare fixe en på grøtte med det samme?

egotrip 24.02.2011 21:43
Jau, føyer seg inn i den lange rekken dette. Dessverre, så blir det vanskelig for barna og den oppvoksende generasjonen å få oppleve et oppvekstmiljø fritt for grendesjalusi,krangling og egosentrisk arbeid.

politiker 24.02.2011 21:37
Etter flere tiår med nedprioritering av Idrettsparken og oppgradering av Knyken, har kommunen ENDELIG bestemt seg for å satse i Idrettsparken. Da, som lyn fra klar himmel, kommer nok et dypt dolkestikk midt i ryggraden. Grendastriden og krigen kan fortsette i stor stil. Slik er hverdagen i det politiske og idrettslige Orkdal.

i samarbeidets ånd 24.02.2011 21:04
Stortingsrepresentant,og leder for idrettskretsen har favorisert KUN OIL fra dag en. Styrer OIL og Orkla mot Oif, idrettsparken og Orkanger. Samarbeidsånd? Nei hovedårsaken til fotballbråket og grendestriden som aldri tar slutt.

Nikki 24.02.2011 18:46
Med slike utspill så skjønner vel de aller fleste hvorfor det er så vanskelig med samarbeid i denne kommunen. Jorodds utspill føyer seg inn i rekken av tidligere forsøk på å ødelegge for Orkanger og Idrettsparken. Dette vil også påvirke negativt fotballsituasjonen mellom ORKLA - OIL og OIF.

Undrene 24.02.2011 21:27
Aspjell ønsker en fullverdig hall for idrettslinja ved Follo. Og hvordan vil så det påvirke negativt fotballsituasjonen mellom Orkla og OIF??? Er ikke det positivt for alle fotballinteresserte?

Til undrende 25.02.2011 00:34
Hvis du ikke skjønner såpass, er det lite håp for deg. Jeg kan fortsette å gjenta hva Hans, jeg, Nikki og snart hundre andre har snakket om i 2 år: Ressursene vil spres over to haller - men det er bare en kommune til å drifte og sponse, det må ansettes dobbelt så mye folk, vedlikeholdsutgiftene vil dobles - selvsagt osv osv osv. Men egentlig er det ingen vits i å gjenta dette, fordi du ikke VIL forstå, eller helst later som om du ikke forsatår. Det som IKKE er positivt for noen er to konkursbodde haller - er det så jævla vanskelig å skjønne? Det beste beviset på at du fullt ut forstår dette er at DU skriver anonymt og dermed skjuler agenda og hensikter, mens jeg og Nikki skriver under navn eller lett kjennbar akronym. Skjæmmast! Erik Prestmo

Tuben 24.02.2011 11:14
....Føye sæ inn i rækka...Ha no stæmt AP fram te no men....

Lusa på gangen 24.02.2011 10:25
Argumentet er at idrettshallen er 3000 meter`n unna...eh? Klatrehallen kommer i OH,Friidretten i parken,Skianlegget i knyken.Det er ikke snakk om avstander. Vil vel ikke minst ramme en evnt fullverdig SVØMMEHALL på ORKANGER (som kansje ville heller ha trukket til seg noen til Idr.linja)

rød 24.02.2011 01:18
Pussig. De aller fleste i Orkdal jobber, bor og handler på Orkanger. Likevel prøver visse personer å ødelegge for naboen. Hadde Asphjel, deler av Oil og Orkla fått det som de ville hadde idrettsparken sett ut som et krater.

oppgitt 24.02.2011 01:14
Huff og huff. Det blir aldri fred rundt idrettslivet i denne bygda. Asphjels utspill gir grobunn for økning av grendastriden, nå som før.

Stein Atle Gangås 23.02.2011 23:03
Undrer meg på hva som driver den mannen? Stormannsgalskap, sjalusi, et hat mot Orkanger? Tror nok at AP mister mange stemmer på Orkanger pga. slike og tidligere stunt fra den kanten. De partiene som går inn for hall på Follo, kan bare glemme meg til høsten. Nå har vi fått klarsignal for stor utbygging i Parken, kan ikke folk slå seg til ro med det? Tror at jeg skal be om at skattepengene jeg betaler, skal gå til øremerkede formål, så slipper jeg å spleise med fylkeskommunen om ny hall på Follo.

Der tapt Arbeiderpartiet kommunevalget! 23.02.2011 22:28
Og det e te pass åt dæm, no må dæm tæmm villhestan! ErikP

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse