Besøkstall

115 380 denne måneden

20 842 156 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Jorodd Asphjell møtte OIF: - Jeg arbeider for alle

DSC_0044.jpg

* Jorodd Asphjell avviser at han har forskjellsbehandlet idrettslag eller gjort noe kritikkverdig som idrettsleder i Orkdal.
* OIFs Øyvind Togstad hevder at han har bedt om hjelp på Orkanger uten noen respons - mens Asphjell har satset på Fannrem.
* Jorodd Asphjell lover å hjelpe til hvis OIF bygger fotballhall på Orkanger.

Her er noen tema fra dialogmøtet mellom OIF og Jorodd Asphjell (Stortingsrepresentant, styremedlem i Norges Idrettsforbund, leder i Sør-Trøndelag idrettskrets og æresmedlem i Orkdal IL):

Utfordring på fotballhall:
Øyvind Togstad: - Vi har skumle planer. Kanskje prøver vi å bygge fotballhall i Idrettsparken eller på Grønøra. Vil du hjelpe oss?

Jorodd Asphjell: - Jeg tror ikke dere får spillemidler. Slike haller er dyre å drifte. Men er det realistisk, så skal jeg trykke på.

Orkdalsbanken stadion:
Ble bygd ut i rekordfart til et anlegg for toppfotball mens Idrettsparken lå urørt og Orkla FK knaket i sammenføyningene. Asphjell ledet prosjektet:

- Vi skulle bygge ut. Mens vi var i gang kom det en telefon fra fotballkretsen og forbundet om vi kunne oppgradere anlegget slik at Kattem toppfotball kunne spille der. Da gjorde vi det. Idrettsparken ble aldri nevnt fordi vi allerede var i gang.

Friidrettselement på Orkdalsbanken stadion:
Lligger inneklemt mellom fotballbanen og en støttemur. Ligger ikke i tilknytning til skoler, slik Asphjell sier at anlegg bør gjøre. Han forsvarer bruken av 462 000 kroner i spillemidler til formålet.

- Det var plass til friidrett. Vi hadde allerede gjort en del grunnarbeid. Og det var finansielt bra for Orkdal IL. Jeg mener det er riktig bruk av spillemidler.

Bane 4 på Follo:
I konkurranse med Orklahallen. Jorodd Asphjell sier at han ikke har trykket på, men bare bedt sitt eget parti ikke være avvisende tilprosjektet. For da kan Ap bli oppfattet som et Orkanger-parti.

Asphjell: - Det er viktig for skolen, kommunen og regionen med gode fasiliteter på Follo. Jeg ønsker å arbeide for et spisset toppidrettstilbud der.

Knut Even Wormdal: - Enkle beregninger tilsier at en hall på Follo vil føre til så mye tap av leieinntekter i Orklahallen at leia må settes opp med 30 prosent. Det vil være uholdbart for idretten.

Rudolf Larsen: - I verste fall kan en håndballhall på Follo føre til at bane 3 og basishall mister spillemidler.

Jorodd Asphjell redegjorde innledningsvis for at Orkdal er godt dekt med idrettsanlegg, og at mangelen primært ligger i Trondheim. Asphjell dokumenterte ikke følger for Orklahallen, men vektla fordeler for Follo.

Diverse:
Rudolf Larsen undret seg over at Orklahallen og Idrettsparken ikke var nevnt i Trøndersk anleggsplan (opprinnelig) trass i at idrettskretsens leder er fra Orkdal og kjenner de lokale forholdene godt.

Øyvind Togstad mente Jorodd Asphjell skyver unger og andre foran seg i argumentasjonen sin - blant når han begrunner tunge investeringer på Fannmremsmoen i stedet for å utvikle Idrettsparken med hensynet til barna.

Utfordring fra Knut Even Wormdal til en av landets mektigste idrettsledere/idrettspolitikere:
- Idrettsparken, Orklahallen, Gammelosen og den planlagte Orklaparken kan få status som regionalt reakreasjonsområde. Vil du bidra til at fylket bruker dette anlegget slik at det kan komme i posisjon, i stedet for å trekke aktivitet ut av det?

Jorodd Asphjell svarte ikke konkret. Et ja-svar innebærer at man satser på Orklahallen framfor ny håndballhall på Follo.

Valgkamparrangementet i 2009:
Jorodd Asphjell koblet Det Norske Arbeiderparti og Orkdal IL uten å invitere andre lag inn i et lønnsomt prosjekt i Orklahallen.

Asphjell: - Jeg ble spurt av Arbeiderpartiet om vi ville være med på et arrangement. Jeg tok det opp med styret i Orkdal IL, fordi vi uansett skulle arrangere en høstfest. Jeg vet ikke en gang hva overskuddet ble (fleipet det vekk med at ST kan spørre DDE hva de tar).

Opplyste også at leder Emir Kaniza i Orkdal Arbeiderparti var med og godkjente avtalen.

- Hensikten med arrangementet var ikke å skaffe Orkdal IL fordeler på bekostning av andre. Jeg ville skaffe inntekter til Orklahallen.

Asphjell mener ikke det var naturlig å invitere andre lag med på et samarbeid med partiet han representerer på Stortinget.

- Hjertet mitt ligger i Orkdal IL. Men jeg arbeider for alle, sa Jorodd Asphjell til ca 50 frammøtte.

DSC_0043.jpg

 

 

Publisert 14.03.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

humbug 14.03.2011 22:21
Interessent det med at Jorodd skal hjelpe OIF med fotballhall. Han har prøvd å få til en slik fotballhall på Fannrem, 5 km sør for kommunens vedtatte sommeranlegg. Så presterer han å si på møtet at han jobber for idrettsparken.

Håp! 14.03.2011 22:16
Jeg håper.... dette blir lagt merke til i Trondheim, i Oslo og i Norges Idrettsforbund. Denne person er ingen samlende kraft som vil bidra til å fremme idrettens sak, hverken i Orkdal, i Sør-Trøndelag og heller ikke i Norges Idrettsforbund! Han bør få trekke seg stille tilbake til et stille liv i glemsel, så snart inneværende stortingsperiode er over! Innsendt av Erik Prestmo

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse