Besøkstall

126 923 denne måneden

21 499 122 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Byggestart for Orklahallen i det blå: Millioner mangler

Orklahallen03.jpg

Orkdal kommunestyre fant ingen kjapp løsning for Orklahallen tirsdag. Det er helt uvisst når det kan bli byggestart for bane 3 og basishall. Det skjer neppe i år. Mest trolig må det neste kommunestyret løse flokene (etter valget). I verste fall mangler 8 millioner kroner.

Politikererne er klare på at ny bane 3 og basishall skal komme. Utbygginga skulle etter planen ha startet i august sammen med Fjellsportklubbens klatrehall. Nå tyder lite på at spaden i settes i jorda i 2011.

Et enstemmig kommunestyre støttet vedtaket fra formannskapet: Man tømmer fond for idrett og kultur og beregner høyere leieinntekter.

Dermed kan rammen for prosjektet utvides med ti millioner kroner - fra 28 til 38 millioner.

Men de to anbudene (Hent og Mardahl Maskin) ligger mye høyere - brutto ca 46 millioner med sikkerhetsmargin.

Politikerne ber administrasjonen forhandle med entreprenørene og lete etter innsparinger for å komme ned i 38 millioner.

Ingen vet om det vil lykkes.

Går det galt blir det snakk om ekstrabevilgninger, noe som neppe kommer før i budsjettet for 2012.

Kommunens økonomi er presset for første gang på mange år. Samtidig venter en rekke investeringer venter på penger. Svømmehallen på Orkanger og Idrettsparken er to av mange anlegg med akutte behov.

Kontrasten fra Orklahallen til det private Knyken-prosjektet er slående:

I Knyken startet man å bygge basert på en kalkyle som var feil - og med sjenerøs støtte fra kommunen (7 millioner). Kommunen ble deretter tvunget til å betale mer og kausjonere for et usikret lån når feilkalkylen ble kjent.

Store kommunale prosjekter starter derimot ikke før man kjenner prisen og har finansiering på plass.

Rådmannen ville utsette utbygginga av Orklahallen på ubestemt tid i håp om at prisene faller igjen. Politikerne prøver i stedet å finne penger og krympe utgiftene.

Formannskapet foreslår altså ti millioner ekstra til Orklahallen, pluss 500 000 ekstra til Fjellsportklubbens klatrehall. Også klatrehallen blir mye dyrere enn forutsatt.

Særlig Sp og Venstre jobbet lenge for å flytte bane 3 til Follo. Da det omsider kom et endelig vedtak om å bygge ved Orklahallen var ikke prisene lenger lave.

I mellomtida greide man som kjent å bygge en konkurrerende bane 4 på Follo. Den åpner i juni.

 

Publisert 30.08.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Orkanger 30.08.2011 22:17
Kommunen og dens politikere kan takke seg selv for idrettens håpløse situasjon. Maken til dumhet med tanke på å hoppe etter Knyken, Orkla og OIL i alt som har med idrettsutvikling å gjøre. Det er de samme lederne som har prøvd å flytte både haller og fotballhovedarenaer til OIL, samtidig som de har bedrevet idrettskupp. Alt for egen vinning, uten tanke og respekt for andre enn seg selv. Eliten bak den stadig økende grendestriden. Man venter bare på hva det neste blir.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse