Besøkstall

115 380 denne måneden

20 842 156 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bråket på Bårdshaug: Shell kan bli stengt om natta

R__mme_amfi_mm_012_2.jpg

Voldsbruk og bråk er fast takst ved Shell på Bårdshaug i helgene. Ordfører Gunnar H. Lysholm ba administrasjonen om råd for å stoppe volden. Her er anbefalingen: Bruk loven - steng gatekjøkkenet om natta.
Men det vil ikke Shell.

Saken kommer opp som orientering i formannskapet neste onsdag. Nå kan politikerne bli utfordret på om de vil bruke et verktøy for å stoppe bråket.

Rådmannen lanserer tre mulige tiltak, men anbefaler kun dette:

Kommunens forskrift for serveringssteder sier i dag at gatekjøkken kan ha åpent hele døgnet. Det er opp til politikerne å endre forskriften slik at også gatekjøkken må stenge til ei bestemt tid.

I tillegg kan det innføres krav om serveringsbevilling. I motsetning til en del andre kommuner har Orkdal ikke innført serveringsbevilling for bensinstasjoner (selv om de serverer store mengder mat). Når Shell evt. må søke bevilling, kan kommunen forby salg om natta.

Shell på Bårdshaug har nattåpen serveringsluke. Politiet er oppgitt over bråk og vold etter stengetid ved skjenkestedene. Det er også innehaveren. Men han mener politiet må ordne opp, og har sagt til ST at det er et prinsipp for Shell å ha døgnåpent.

Politiet sier de ikke har ressurser til å holde vakt ved Shell. Shell vil ikke leie inn egen vakt. I tillegg til at en del slåss  utenfor luka, har det hendt at folk har trengt seg inn.

Naboene er fortvilt over bråk og støy.

Ordførerens løfte om å undersøke mulige tiltak kan ende med ei lei nøtt for Orkdalslista og andre partier som helst vil la næringslivet regulere seg selv.

Skal de tvinge Shell til å stenge, eller la være å ta virkemiddelet i bruk?

PS: Saklista til neste formannskapetsmøte viser at Orkdal kommune har gått på enda en liten smell: Grøtte skole blir 4,6 millioner kroner dyrere enn beregnet (ca 120 millioner).

Dette skyldes delvis et vedtak om at skolen skal bygges etter passivhus-standard (energi- og miljøvennlig).

 

Publisert 01.09.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

berit gjølmesli 02.09.2011 10:57
Orkdal kommune har nå en utmerket anledning til å regulere uønsket atferd; da må politikerne bruke den makta de har.

Stein Dyrseth 02.09.2011 08:00
Hva er det jeg leser? Er det ikke krav om serveringsbevilling på bensinstasjoner i Orkdal? Hva i all verden? Jeg er sikker på at det omsettes mere mat ved Shell enn på alle restaurantene på Orkanger tilsammen. Hvorfor skal ikke da disse omfattes av det samme regelverket? Når man i tillegg tviler jeg på om noen i det hele tatt har tatt noen som helst form for utdanning innen matfag av de som serverer lettbedervelig føde ved bensinstasjonene. Slik er det når kvantitet skal gå forran kvalitet når det gjelder mat her i landet.

kjell arne hestad 01.09.2011 19:39
Håper virkelig at politikerne gjør noe for å stoppe bråket på shell i helgene.Det er ganske frustrerende at man hver fredag og lørdagsnatt blir holdt våken av kauking og høy musikk.Det er vel noe som heter forstyrring av offentlig ro og orden? Har full forståelse for at politiet med sine begrensede midler ikke kan sitte barnevakt på shell hele natta,det burde vel strengt tatt heller ikke vært nødvendig ettersom det er "voksne folk" som forårsaker bråket.

Per Post 02.09.2011 00:38
Flytt på bort fra sentrum: Orkanger begynner å bli en by kan ikke stoppe utviklinga. Politiet har fått 4 nye aspiranter. Bruk de og bøter. Ikke steng ei bedrift som vil føle med i tiden. Shell må få bli nattåpent. PS; HUSK BRUK STEMMERETTEN DEN!!

kjell arne hestad 02.09.2011 19:46
Hvis alle som har lyst til å sove i fred om natta skal flytte bort fra Orkanger,så tror jeg det blir folketomt her.Hvis det er den type "anarki" du ønsker deg så har du et seriøst problem.Ps.Hvis du leste stykket i søra hvor innehaveren av shell påpekte at blandt hans 4 stasjoner, (hvorav 3 befinner seg i byen) erdet bareå Orkanger som sliter med disse problemene. Ps. vær trygg på at jeg skal bruke stemmeretten min,jeg ønsker meg en småby.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse