Besøkstall

103 234 denne måneden

19 866 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Valg 2011: Nils Arne Eggen på stand for Orkdal Ap

Fannrem_nett.JPG

Kulturminister Anniken Huitfeldt kom, leverte en sjekk og forsvant. Ellers har valgkampen i Orkdal vært fri for kjendiser - med ett unntak: En av dem som har betydd aller mest for norsk idrett frontet Orkdal Arbeiderparti på stand på Fannrem forrige helg, riktignok uten pressedekning.

På bildet over har Nils Arne Eggen tatt tak i Aps kumulerte kandidater Berit Solem fra Evjen og Hanne Nyhus fra Fannrem.

Eggens opptreden for Arbeiderpartiet endte som en godt bevart hemmelighet for alle andre enn de som stakk innom.

Nils Arne Eggen ga uttrykk for et syn blant annet på videregående skole og idrett hevet over den grendapolitikken som bryter gjennom i den lokale valgkampen (feks i Sps slagord "Ta hele Orkdal i bruk").

Sp later som om deler av Orkdal ikke er tatt i bruk og nører opp under geografiske motsetninger.

Strategien til politiske motstandere som Høyre-topp Joar Syrstadeng (intervju i ST i dag) er å framstille Arbeiderpartiet som Orkanger-fokusert, og derfor ta avstand.

Både partiprogrammet og stemmegivinga gjennom mange år viser at problemstillingen er konstruert.

Nils Arne Eggen er blant dem som åpenbart ikke ser Orkdal Arbeiderparti som en trussel mot Orkdal utenfor Orkanger.

Arbeiderpartiet er det eneste partiet i Orkdal som har aktive lokallag praktisk talt i alle deler av kommunen.

Undertegnede har lest programmene og fulgt med påpolitiske vedtak de siste fire årene. Arbeiderpartiet fremmer saker for alle deler av kommunen og stemmer for investeringer i alle deler av kommunen. Det er en av årsakene til at Orkdal har barnehager i Hoston, Vormstad og på Svorkmo, ballbinger de fleste steder, ny Øyum bru osv.

Grøtte får selvsagt ny skole uten strid, og bassenget på Grøtte er pusset opp uten strid. Dette er det normale i Orkdal.

Den eneste stridssaken av betydning de siste årene er spørsmålet om Orkdal kommune skulle bevilge 3,5 millioner kroner til fylkeskommunens hall på Follo - i konkurranse med kommunens egen Orklahall

Knykensaken er ingen partipolitisk stridssak. Arbeiderpartiet har ønsket mer kontroll enn de andre partiene, noe som i ettertid har vist seg å være klokt. Et samlet kommunestyre har rettet flengende kritikk mot økonomistyringa i Knyken.

I ST i dag sier Senterpartiets ordførerkandidat Oddbjørn Bang at han ikke kan samarbeide med Ap fordi partiet ønsker å bygge kulturhus i ST-kvartalet. Etter forrige valg var begrunnelsen for å takke nei til til Ap-samarbeid en annen.

Bang ville da heller være varaordfører under Gunnar H. Lysholm enn ordfører i et samarbeid med Arbeiderpartiet.

Ap ønsker å satse aktivt på sentrumsutvikling. Det gjør man ikke ustraffet i Orkdal. Da blir du stemplet som en trussel mot andre.

Det er synd, siden hele kommunen vil ha glede av et robust sentrum.

Høsten 2009 klaget ordfører Gunnar H. Lysholm i ST over at sentrum er dødt etter klokka 17.

Mer om partiene, programmene og hva de faktisk har gjort i spalten VALG 2011.

Hans Kringstad

 

Publisert 08.09.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Oddvar Kjøren 08.09.2011 19:36
Dette er en presis og lettfattelig beskrivelse av situasjonen i orkdalspolitikken. Dette skulle nesten vært sendt til ”Søra”. Men de er sikkert ikke særlig interessert i fakta omkring dette. Vi i Orkdal Ap har selv vært for dårlig til å påpeke og dokumentere sannheten ang. påstandene om at vi er Orkangerfokusert. Både forslag og stemmegivning viser at også Orkdal Ap er med på å ta hele kommunen i bruk. Vi vil ha sentrumsutvikling med utgangspunkt i dagens handlegate, mens de andre vil bygge sentrum på enten Bårdshaug eller nytt sentrum på Sæter/Rømme. Det siste vil ta svært lang tid da alt må bygges fra ingenting. At vi satser på å utvikle sentrum i forbindelse med dagens handlegate betyr ikke at vi ikke fortsatt ønsker livskraftige bygde og grendesamfunn. Dette er ønsker og mål som ikke nødvendig vis står i motsetning til hverandre. Det er merkelig at når vi ønsker å satse på et sentrum i handelsgata er vi Orkangerfokusert, mens når de andre partiene snakker om satsing på Sæter/Rømme og Bårdshaug tar de altså hele kommunen i bruk. Det er en prestasjon å skape slike politiske skillelinjer basert på uenighet om hvor sentrum skal ligge, og om hvilke virkemidler som skal brukes for å nå målet, eller eventuelt om sentrumsutvikling skal være et satsingsområde. Forstå det den som kan. Oddvar Kjøren

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse