Besøkstall

115 380 denne måneden

20 842 156 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Sveinung Sundli: Sats på et tett sentrum på Orkanger!

Torget6.jpg

Sveinung Sundli hadde en klar appell til politikerne på Orkanger torg lørdag: Sats på Orkanger sentrum! Samle mange aktiviteter så tett som mulig. Det vil gi liv og gjøre Orkdal mer attraktivt.
Sveinung Sundli mener det vil være smart å utnytte ST-eiendommen, slik Ap og Småbylista foreslår.

- Også som fannremsbygg ser jeg at det er på Orkanger vi må skape et attraktivt sentrum. Jeg har reist mye, og jeg har aldri sett et så langstrakt sentrum på et så lite sted. Ting må ligge tett, sier festivalgründer, musiker og utelivsentreprenør Sveinung Sundli.

For Sundli, som kommer fra Fannrem, er det vanskelig å forstå frykten for å satse på Orkanger som lokal magnet.

- Skal du trekke folk må det være kort avstand mellom tilbudene. ST-eiendommen har enorme muligheter. Det er ikke nødvendig å begynne med å bygge et svært kulturhus. Start i det små med å investere i den tomme trykkerihallen. Den er en spennende arena, litt som verkstedhallen på Lademoen i Trondheim, sa Sveinung Sundli på torget.

Torget2.jpg

Mye folk på torget igjen. Lokal Ap-leder Emir Kaniza haster forbi mens folk snakker om dagens ST-oppslag: Venstres Lavrans Skuterud sørget for å knytte Ap til FrP...

Sveinung Sundli snakket til de frelste. Kun Ap og Småbylista var representert på torget av partiene. Der var det også sirkusskole, stand up-show ved AUFeren Ove Runhaug og sang med blant andre Pensjonistkoret og Tor Kvarsnes.

Torget7.jpg

Tor Kvarsnes sang om Orkanger.

For fjerde gang på kort tid var det også loppemarked på torget. Og nok en gang fikk loppene bein å gå på.

Torget5.jpg

Stæsj, sko, klær og nips - spennende med loppis i godværet.

Særlig Venstre og Høyre angriper Arbeiderpartiet for å gå til valg på sentrumsutvikling: Ap vil bruke for mye penger på Orkanger (Arne Grønset, Venstre) og er for Orkanger-fokusert og mangler magemål (Joar Syrstadeng, eks FrP, nå Høyre) - begge i ST. De er for øvrig mot grendestrid.

Orkdal Ap står imidlertid fast på at et kompakt sentrum er viktig for hele kommunen. Hanne Nyhus fra Fannrem og Oddvar Kjøren fra Geitastranda var blant dem som sto på stand for Ap på torget, tilsynelatende uten ubehag.

Torget3.jpg

Kine Øyås og Ragnhild Skirstad har meldt seg inn i AUF. De studerer Orkdal Aps visjoner for et moderne sentrum.

Torget9.jpg

Småbylista har ikke penger til avisannonser, i motsetning til konkurrent Okdalslista. Nina Sæther Christoffersen og Bjørn Johan Vullum byr i stedet på et detaljert valgprogram og småbykaker.

 

Publisert 10.09.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

idrettsutvikling 11.09.2011 19:03
Hjelper ikke hvem som snakker varmt om Orkanger og sentrumsutvikling der, når de fleste politiske partiene er "misunnelige" og Orkangerfiendtlige av ulike årsaker. Verst er det at idrettsutviklingen har blitt diktert av personer og lag med egne agendaer og uærlige hensikter. Idrettsutviklingen kan ikke fortsette i samme sporet med hemmelige kupp,feilbusdjettering i titallsmillionklassen og egosentriske tiltak. I så fall vil grendebråket øke kolossalt i styrke.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse