Besøkstall

115 380 denne måneden

20 842 156 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Tangen Gudmundsens såpeopera i Hovshagen fortsetter

hov_1.jpg

Martin Tangen Gudmundsen ble en rik mann på salg av den stinkende "Sildoljen". Siden har han hatt lite glede av Orkdal - og kommunen har hatt lite glede av ham. Tomannsboligen i Hovshagen er ikke godkjent seks år (!) etter at arbeidet startet.

Kjøttsamvirket (Norsk Kjøtt) kjøpte Fisklim & Forstoff for å legge ned. Da hadde konkurrenten gitt opp håpet om at forurensingsmyndighetene skulle tvinge gjennom pålegg ved "Sildoljen" som ville gi lik konkurranse.

Bedriften forpestet både luft og vann.

Endeløse tvister førte til oppkjøpet. Selgerne satt igjen med noen titalls millioner etter dette salget og et lignende salg i Østfold.

Martin Tangen Gudmundsen investerte i fast eiendom på Orkanger både før og etter salget. Han driver forretning i Baltikum, og har hentet både arbeidskraft og bygningselementer der.

Resultat:
* Oppkjøp av tomt for eneboliger øverst i Hosvbakkan. Tvister, men boligene har fått folk.

* Kommunen solgte brannstasjonen til ham. Den står og forfaller i år etter år og er en skamplett for Orkanger.

* Tangen Gudmundsen kjøpte også Blåsmo-eiendommen (gamle Toyota). Orkdal kommune har omregulert til boligformål og dermed økt verdien. Men ingenting skjer. Enda en skamplett mens folk mangler hus og boligprisene stiger.

* Såpeoperaen i Hovshagen. Startet tidlig på 2000-tallet med forsøk på salg av tomannsbolig før bygging. Det gikk ikke.

2005: Byggestart. Noen gravde et hull nede i den ærverdige Hovshagen. Byggegropa ble stående urørt sammen med en sementblander i tre år.

2008: Kommunen gjorde oppmerksom på frister. Byggearbeidene startet igjen like før en 3-årsfrist gikk ut.

2010: Bygget ferdig - det vil si det var det ikke. Orkdal kommune påpekte flere avvik i forhold til byggetillatelsen på vårparten. Blant annet feil kleding. Også tvister med kjøperne på grunn av anklager og alvorlige feil og mangler.

Orkdal kommune på befaring igjen i oktober 2010. Flere feil påvist og krevd rettet.

2011: To firma med såkalt ansvartsrett for bygget trakk seg i juni (Pro-Plan og Belden Bygg).

Nå: Nytt firma søker om å overta ansvarsrett for å rette opp feil og mangler. Lover blant annet å bestille nye trapper til begge leiligheter.

Mer enn seks år har gått siden Tangen Gudmundsen begynte å grave.

Her er bilder av to av de andre eiendommene hans. Orkdal kommune har tidligere konkludert med at brannstasjonen ikke er så ille at kommunen har hjemmel til å gripe inn.

brannst3.jpg
 

Toyota_1.JPG 


 

Publisert 28.09.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse