Besøkstall

126 923 denne måneden

21 499 122 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Norpark-boliger: Kommunen trekker tillatelsen

Norpark2_1.jpg

Selskapet ODV må rykke tilbake til start på Norpark. Orkdal kommune har trukket tillatelsen til å starte grunn- og betongarbeider på tomta. Årsaken er at utbygger har brutt fristene. "Fjerning av asfalt regnes ikke som påbegynte arbeider", skriver kommunen.

Dermed blir trolig enda ei sentral tomt på Orkanger liggende brakk i et boligmarked med stigende priser:

* Martin Tangen Gudmundsens planer for Blåsmo-eiendommen har ingen sett mer til på mange år.

* Det samme gjelder Tangen Gudmundsens planer ved gamle Orkanger brannstasjon. På disse tomtene er det plass til 60 boenheter, ifølge Interkommunal arealplan for Trondheimsregionen (IKAP).

* Ved Orkanger stasjon  er noen arbeider nå i gang, mens Thamshavntunet fortsatt er urørt mark. Her er det plass til 20 boenheter, ifølge IKAP. Johan Randal har kjøpt Orkanger stasjon, mens firmaet Panark eier Thamshavntunet.

* Sæther/Rømme er et kapittel for seg.  IKAP anslår 300 boenheter.

ODV annonserte leligheter i et planlagt bygg på Norpark allerede for flere år siden. Orkdal kommune godkjente etter en del fram og tilbake en bygning med forretningslokale i første etasje og ni små leiligheter i andre og tredje etasje.

Orkdal kommune skal prioritere fortetting i sentrum framfor boligfelt som krever mye bilbruk eller bygger ned dyrkamark. Sentrumstomter med plass til ca. 400 boliger ligger brakk mens det utarbeides planer for boligfelt et godt stykke unna den såkalte bykjernen.

Norpark:
16. desember i fjor flekket ODV av asfalten på parkeringsplassen og gjerdet inn området.

Tidspunktet var ikke tilfeldig. Dagen etter ville det ha gått tre år siden kommunen ga igangsettingstillatelse. Om fristen på tre år oversittes, må søknadsprosessen starte på nytt.

Ingenting har skjedd på Norpark siden asfalten forvant - bortsett fra at Orkanger mistet en stor parkeringsplass.

Forrige uke var tålmodigheten ute for Orkdal kommune. Voll arkitekter fikk skriftlig beskjed om at tillatelsen er trukket tilbake og byggesaken "avsluttet i vårt arkiv". Å ødelegge asfalt er ikke bygging, ifølge Orkdal kommune.

Slik har det sett ut ved bysten av Peter Deinboll siden utbygger var innom med ei maskin for ti måneder siden:

Norpark1_1.jpg

 

Publisert 17.10.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

ørabygg 19.10.2011 17:30
Skal det bli mere liv og røre i sentrumsgata er det viktig med riktig fortetting. Perfekt at denne tomta blir utbygd på denne måten. Håper det snart settes i gang.

utfløtter 20.10.2011 00:54
Helt enig med Ørabøgg,etter gode gamle Norpark ble nedlagt,er denne plassen bare trist.

Svein Arne Skjervø 18.10.2011 23:15
Sjøl om æ ha fløtta t utkanten av bygda, så mene æ personlig at det ikke trengs å bygges boliga på tomta dær da. Fint friområde det dær.

eva. 18.10.2011 20:13
Syns det er bra at kommunen nå kommer på banen og gir klar beskjed til utbyggerene,står flere utbyggingsprosjekter på orkanger som bør få samme beskjed.Enten bør de få satt i gang prosjektene sine eller selge til noen som kan og vil noe med eiendommene.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse