Besøkstall

268 818 denne måneden

19 428 305 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bussene kan forsvinne fra Bårdshaug

DSC_0019_1.JPG

Orkdal kommune har som mål å få bussdepotet ut av sentrumsområdet. I et brev til kollektivselskapet AtB skriver kommunen at det er registrert mange klager på støy. Saken er aktuell blant annet fordi bussrutene skal ut på anbud neste år.

Både støyplager og behovet for å bruke sentrumstomter til noe mer nyttig enn bussdepot har satt saken på kartet.

Men ingen vet hvor bussene eventuelt skal flyttes. Bårdshaug Vest kunne ha vært en mulighet, men Orkdal kommune har solgt deler av eiendommen til forretningsformål.

Under 2040-prosessen ble det foreslått å regulere til bussdepot i et bestemt område på Fannrem. Uansett må dyrkamark skjermes.

Hele Bårdshaug Øst/Franslykkja er ei nøtt for kommunen. Det sentrale området er preget av lagerbygg, verksteder, støyende aktivitet også om natta - og dårlig estetikk.

I Trondheim har flytting av bussdepotet på Sorgenfri skapt mye debatt. Trondheim kommune vil utnytte området bedre, og det er nå depot langt fra sentrum - på Ranheim og på Sandmoen.

Nettbuss kjører bussrutene til og fra Orkdal i dag. Neste år blir det åpen konkurranse. Orkdal kommune vil sikre seg, og ber om å få følgende formulering inn i betingelsene for anbudet:

"Orkdal kommune forbeholder seg retten til å avklare plassering av eventulelt fremtidig depot i Orkanger-Fannrem området."

Plassering av depot kan virke inn på busselskapenes kostnader.

Anbudet gjelder fra 2013.

 

Publisert 18.10.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse