Besøkstall

47 627 denne måneden

12 133 155 i år

Annonse

Annonse

Annonse

"Rusboliger" blir utsatt - ja til bruktbiler på Grønøra

BrakkeGr__n__ra1_1.jpg

De fem planlagte "rusboligene" i Moan kan bli del av et større boområde. Det vedtok kommunestyret i dag. Saken går ut på en ny høringsrunde.
På samme møte ble det "ja" til bruktbilsalg på Grønøra - med 20 mot 15 stemmer.

Boligene i Moan først:
De omstridte omsorgsboligene i prosjektet "Endelig heim" blir trolig ikke bygd som planlagt. Forutsetninngen har vært fem boliger i gruppe - på ei stor tomt.

Moan Vel og naboer har protestert kraftig. Ett ankepunkt er at tomta utnyttes dårlig.

I kommunestyret i dag (onsdag) foreslo Senterpartiet at kommunen må lage en ny reguleringsplan der tomta utnyttes mye bedre. I praksis vil det si at det ST har døpt "rusboliger" kan bli del av et vanlig boområde med ca 20 boenheter.

Forslaget er for øvrig i tråd med et anonymt innspill som kom til orkangervel.no i helga: Omsorgsboliger i et vanlig bomiljø vil gi bedre intetrering, mindre stigmatisering og bedre bruk av knappe arealer.

Flere boliger på tomta vil trolig utløse krav om annen atkomst enn via Geitastrandvegen.

Politikerne vil få saken til behandling igjen i mars.

Bruktbilbutikk på Grønøra:
Vedtatt med 20 mot 15 stemmer.

Det store mindretallet viser at enkeltpolitikere i flere partier nå ønsker å ta prinsippene i Orkdal 2040 seriøst. Unntaket er som vanlig Orkdalslista til Gunnar H. Lysholm og Per Kirkaune:

Ap (9), Småbylista (2), SV (1), Venstre 1 (Lavrans Skuterud), Sp 1 (Oddbjørn Almli) og KrF (1) stemte mot dispensasjon for publikumsrettet virksomhet.

Som vanlig sikret Orkdalslista spredning av handel. Orkdalslista (Kirkaune) fremmet forslaget om å gi dispensasjon.

Orkdalslista ville nylig slippe til også annen handel (Orkdal Telesenter) på Grønøra uten å kreve detaljplan, men kom i mindretall.

De andre partiene åpner for utleie til Orkdal Telesenter på industriområdet. Men de andre krever detaljplan før man avgjør saken. Krav om slik detaljplan ble nemlig vedtatt i Orkdal 2040.

Det ser Orkdalslista bort fra.

Orkdalslista gikk i år til valg på minst mulig kommunal planlegging. Det står i programmet til ordførerens liste. Denne programposten vedtok lista etter at politikerne med Orkdalslista i teten hadde brukt 8 millioner av fellesskapets kroner på Orkdal 2040.

Orkdal 2040 er et prosjekt for mer styring og planlegging av arealbruk. Det viser seg at ordsførerens liste står for det stikk mostatte.

Mer i Ukeslutt fredag.

Hans Kringstad

 

Publisert 14.12.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse