Besøkstall

103 234 denne måneden

19 866 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Farvel til Ukeslutt - med et blikk på Nye Knyken

Knyken2_1.jpg

Ukeslutt går over i historien. Bloggen oppsto uten noen plan - som en følge av det ST ikke skriver om. Tanken har vært å skape debatt og å skjerpe interessen for lokale samfunnsspørsmål.
Ukeslutt har dessverre også fôret bygdedyret.
I den aller siste Ukeslutt i gjesteboka kan du lese om en ti meters hoppbakke som kostet 1,9 millioner i fjor og 4,9 millioner i år.

Kanskje finnes det en plausibel forklaring, kanskje bare en bortforklaring. Lavrans Skuterud kom med et hjertesukk fra talerstolen i kommunestyret 14.desember - gjengitt i ST. I dag (30.desember) gjør han full retrett i ST av hensyn til dugnadsarbeiderne.

Ukene har gått uten at ST har gitt leserne noen innsikt ut over å intervjue Skuterud om Skuteruds hjertesukk. På Orkdal ILs hjemmeside finnes ingen informasjon, derimot et anstrøk av Nord-Koreansk begeistring.

Jeg mener det bør være mulig å omtale bruk av spillemidler og offentlige midler på en kritisk måte uten å bli anklaget for å framstille Jorodd Asphjell og andre som samfunnsfiender.

Styremedlemmene i ei velforening bør også slippe å bli oppringt eller omtalt i anonyme leserinnlegg fordi de har yrker som gjør dem sårbare.

Derimot et det greit nok at jeg som har satt navnet mitt under en kritisk blogg blir sjikanert via SMS av voksne mannfolk. Ikke noe problem. Det er bare å slette.

Men her er altså siste Ukeslutt.

Hans Kringstad

 

Publisert 30.12.2011


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

ja ja ja 06.01.2012 16:34
Barnehoppbakke til 5 millioner for en håndfull barn høres "fornuftig" ut.

JPJ 02.01.2012 17:11
Ingen med handa på hjertet kan påstå at det som skjer vedrørende Knykenprosjektet på den økonomiske siden er bra for lokalsamfunnet vårt. Andre lag og foreninger mister viktig pengestøtte(tilskudd fra bl.a. kommune og annen støtte) i mange år fremover. Forholdene mellom lag og klubber har blitt anstrengt og ødeleggende. Orkdal idrettsråd fungerer ikke som det skal(ref.idrettskupp - overkjørt av kommunen). Bygdas idrettssamhold har aldri vært dårligere. Dette bråket kunne vært unngått hvis alle parter hadde hatt åpenhet og ydmykhet på agendaen. Kringstads søken etter åpenhet og demokrati på Velsiden er et minimum av det vi trenger i lokalsamfunnet vårt.

over sans og samling 01.01.2012 20:54
10-meters hoppbakke kostnadsberegnet til 4,9 millioner. Synes alle at det er ok.? Er det greit for politikerne og lederne for utbygginga? Synes lokalavisa at det ikke er nødvendig å ta en prat om det?

terje 01.01.2012 20:49
Nå som ukeslutt er over kan ikke de som ikke tåler sannheten skylde på Orkanger Vel. Det er på tide at hoevdfokuset blir satt på de enkelte sakene, og ikke på Orkanger Vel. Utfordringa for de som ikke tåler sannheten blir å finne andre enn Orkanger Vel å skylde på. Det kan bli spennende lesning.

politiker 01.01.2012 18:25
Det som beskrives og forklares i denne ukeslutten er kun reine fakta. Summene og måten du har forklart dette på er korrekt og skremmende. Derfor er det veldig synd for lokalsamfunnet vårt at sannheten her blir fordreid og beskyttet både fra OIL og fra lokalsavisa sin side. Man kan ikke overbeskytte det som skjer ved å påstå at kritikerne raker ned på de frivilliges dugnadsinnsats. Det er det aldri noen som har gjort og det skjønner absolutt alle. Dette har gått i feil retning i alt for lang tid og har blitt ødeleggende for idrettsmiljøet i bygda i lang tid fremover.

ivrig ukesluttleser 31.12.2011 11:43
Fin avsluttende ukeslutt. Norge og det norske samfunnet ser på seg selv som et av verdens beste demokratier. Likevel tåler ikke den bortgjemte landsbygda Orkdal sannhetens lys rundt politiske og idrettslige saker. Åpenhet er blitt et fyord for mange av våre politikere og idrettsledere. Hva er årsaken? Kan det være at vi Orkdalinger stort sett er noen sære og fule skapninger, eller er denne lukkede måten å opptre på representativ for alle i Norge? Man kan spekulere, når Orkanger Vel ser seg nødt til å slutte med ukeslutt fordi den setter fokus på sannhet og åpenhet. Gleder meg til den nye ukeslutten utenfor denne nettsiden, som forhåpentligvis starter i 2012. Vi må aldri tolerere de som jobber mot åpenhet for at sannheten ikke skal komme frem. Godt nytt demokratisk år !

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse