Besøkstall

83 004 denne måneden

94 617 466 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger kirke angrepet av sopp: Må vaskes på dugnad

kirka1.jpg

Orkanger kirke er kraftig angrepet av sopp utvendig. Menighetsrådet etterlyser hjelp til å vaske ned kirka med soppmiddel på dugnad onsdag 17. og torsdag 18.april mellom klokka 17 og 21. Har du tid? Meld fra til Geir Knutzen på 952 67 975 eller e-post geir.knutzen@elkem.no 

Det sittende menighetsrådet under ledelse av John Egil Bergem har gjort en stor innsats for kirka på Orkanger, blant annet takket være minnegaver:

* Det er satt opp nytt gjerde.

* Gamle og syke trær er felt (også ved kapellet).

* Det er lagt skiferheller på rullestolrampen.

* Grusgangene gruses opp.

* Kirka har fått en ny portal - kopi av arkitekt Christians Thams originale portal.

Samtidig har menighetsrådet fått Orkdal kommune til å  bevilge penger til å rehabilitere minnestøtta over de 14 fra Orkanger som falt under andre verdenskrig (bildet nederst).

Men aller først må soppen bekjempes. Man ser for seg et motangrep ved hjelp av høytrykkspylere, langkoster og lifter. Alt skal være gjort på fire timer onsdag kveld og fire timer torsdag kveld midt i april.

Menighetsrådet håper mange vil ta seg tid til en kvelds dugnad for kirka, og gjør oppmerksom på at kirkebygget faktisk var et dugnadsprosjekt i sin tid.

Historien kan du lese om her. I korte trekk:

* Intens kamp for kommunale penger til egen kirke på Orkanger i konkurranse med andre deler av kommunen. Tapte mot Grøtte.

* Gaver og dugnad finansierte i stedet hele kirka.

* Sakfører Johan Richter ga bort to mål tomt og Christian Thams tegnet kirka i sveitserstil. Thams var utdannet arkitekt i Sveits.

* Orkanger kirke sto ferdig våren 1890. Den var opprinnelig brun med mørkt listverk.

* Kirka fikk en enklere stil gjennom flere etapper med restaurering.

kirka4.jpg

 

Publisert 14.03.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse