Besøkstall

34 443 denne måneden

77 477 240 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkla FK avgjør: Søndag D-dag for ny kunstgressbane

fotb5.jpg

På et styremøte søndag sier Orkla FK ja eller nei til en samarbeidsavtale med OIF i Idrettsparken. Det avgjør om OIF får bygge kunstgressbane på den ødelagte ballsletta (bildet) i år.

Orkdal kommune krever en slik avtale for å gi OIF 1 million i støtte til prosjektet, og Orkla FK 700 000 til istandsetting av dagens bane.

OIF og Orkdal kommune er nå enige om innholdet i en avtale. Det gjenstår å få et svar fra Orkla FK. Orkdal kommune ønsker å gå inn som en part i samarbeidet.

Elkem-vatnet
Forhandlingene om en avtale har pågått siden januar. Tilgangen til varmvatnet fra Elkem Thamshavn er det sentrale punktet. Orkla FK har kontroll på vatnet via ledning og pumpeanlegg, mens OIF har den største fotballavdelinga og sliter voldsomt med mangel på banekapasitet i Idrettsparken.

Det fins mer enn nok varmvatn, men altså bare ett rør.

Avtalen er behandlet og godkjent internt i OIF denne uka. OIF ønsker ikke å publisere detaljer før Orkla FK har behandlet den.

ST skriver på sine nettsider at OIF kommer inn på eiersida på pumpestasjon og rør.

Tvist i flere år
Historikken er komplisert. Samarbeidet mellom OIF og Orkla FK hadde som utgangspunkt at de to klubbene var likeverdige partnere i kunstgressbanen, men Orkla FK sto som eier av anlegg for varmvatnet.

Langvarige tvister om økonomien endte med at OIF sa opp samarbeidsavtalen. Da OIF ønsket å trekke oppsigelsen, sa Orkla FK nei til å godta dette. OIF satt med svarteper.

OIF var en del av Orkla FK inntil 2010, da klubben gikk ut av Orkla for å starte egen fotballavdeling for junior og senior igjen.

Evjen stemmer ja
Nå ser flokene ut til å være løst: Orkla FKs styreleder Fredrik Evjen sier til ST at han går inn for avtalen, noe som betyr at han anbefaler den for styret.

OIF kan i så fall bygge kunstgressbane med undervarme på ballsletta rett etter at Orkla-Cupen er ferdig, midt i september. Da vil banen være klar til vinteren.

 

Publisert 24.05.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Trener 27.05.2013 17:55
Lurer på hva som skjer med avtalen for Orkla sin del. Kan ikke lenger gå utover barna på Orkanger.

Jon 25.05.2013 07:58
Orkla fk bør nå kjenne sin besøkelsestid !!!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse