Besøkstall

34 443 denne måneden

77 477 240 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OTI-sentret: Butikker flytter - Kjell Holden slutter

OTI1.jpg

Ikke siden 1980-tallet har Orkanger stått foran større omveltninger i varehandelen: OTI-sentret lekker butikker til  Amfi på Bårdshaug. Tirsdag fikk OTI-butikkene beskjed om at daglig leder Kjell Holden har sagt opp.

Holden orienterte selv leietakere og butikker om at han slutter som daglig leder ved OTI-sentret. OTI og Kjell Holden har vært to sider av samme sak i 19 år.

Holden var selv medeier i kjøpesentret inntil Storebrand kjøpte for ca 100 millioner kroner i 2007. Oppkjøpet skapte noen pene, lokale formuer. Kjell Holden fortsatte som senterleder.

Storebrand og datterselskapet Union Eiendomskapital gikk inn med ambisiøse planer om utvikling av  OTI-sentret. Så langt har de lidt et knusende nederlag i kappløpet mot Amfi og Thon/Coop.

Begge sentrene skal etter planen utvide til nesten dobbelt areal. Amfi gjennomfører planene, mens OTI må streve for å fylle tomme lokaler etter hvert som butikker velger å flytte til Amfi.

En oversikt i dagens ST viser følgende status:

* Amfi har kunngjort 15 nye leietakere.

* OTI får inn Rema, men må sende ICA på dør.

Alvorligst for OTI er trolig at flere av de nye Amfi-butikkene kommer fra OTI-sentret, så langt:

* Vero Moda.
* Jack and Jones.
* Kid Interiør.
* Reimers.
* Jernia.

Tre er klesbutikker, som har vært OTIs varemerke. Jernia leier et stort areal. G-sport etablerer seg også på Amfi i konkurranse med egen butikk på OTI.

Etter å ha fått inn magneter som Hennes & Mauritz og Clas Ohlson, ser Amfi ut til å kunne velge og vrake blant nye leietakere. Det utvidede sentret er snart fylt opp.

OTI-sentret må vente på at Amfi har forsynt seg, og deretter skaffe butikker til tomme lokaler - og eventuelt til et tilbygg.

Så store bevegelser i varehandelen på Orkanger har ikke funnet sted siden nettopp OTI-sentret ble etablert først på 1980-tallet. Da flyttet butikker ut av sentrumsgata og inn i lokalene etter den nedlagte limtrefabrikken.

Bildet under viser Amfi slik det skal bli etter utbygginga. Plasseringa rett ved gjennomfartsårene er sentrets største fortrinn. Men tomta blir nå fylt til randen.

Amfi_1.jpg 

 

Publisert 25.06.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Jan 26.06.2013 14:05
På sikt tror jeg faktisk Amfi får større problemer enn Oti. Årsaken er beliggenheten. I dag profitterer amfi med bedre beliggenhet. I fremtiden vil hovedveien ganske sikkert få andre traseer(ev tunnel under sentrum) og amfi har ingen videre utbyggingsmuligheter der de ligger i dag. Oti vil profittere på store og gode utbyggingsmuligheter når Orkanger om få år vil bli fortettet. Mens Amfi har et trangt parkeringshus med store gangavstander åtilby kundene sine vil Oti tilby 3 innganger med parkeringsmuligheter og korte avstander til ønskelig butikk.

Orkdaling 25.06.2013 23:12
Har alltid foretrukket OTI, men etter det jeg leser her, blir det nok AMFI eller Domus som jeg sier enda. Spesielt med tanke på Clas Ohlson og Hennes & Mauritz! Rema 1000 er ett trekkplaster for OTI, men AMFI har jo Rema rett ved siden av også da. Synd men sant, OTI har problemer forran seg.

Varesjef 25.06.2013 22:34
Forstår ikke helt det med skjevfordeling og at amfi liksom har fått de beste. Greit med H&M og polet, men resten kan erstattes av faktisk bedre butikkonsepter. Rema 1000 er trøndelsgs desidert beste dagligvare. Grovt regnet så finnes vel i antall ca 70 butikker/kjeder som ikke skal inn på Amfi Orkanger. Vent å se - Oti har meget gode muligheter til å bygge et kvalitetssenter.

En som er redd for jobben sin(Oti) 25.06.2013 21:19
Oti startet planleggingen av nytt senter 3-4 år før Amfi kom på banen. Kommunal trenering er en av hovedårsakene til dagens skjevfordeling, der bl a byggestoppen ble avgjørende. En byggestopp som gjaldt alle unntatt Bårdshaug Herregård.

Kjersti Lund Olsen 25.06.2013 18:34
Det er synd at dette skjer. Dette er et problem man ser andre steder også, ikke bare i Orkdal.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse