Besøkstall

68 978 denne måneden

89 859 950 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Spillemidler: Politikerne løftet kunstgress i Idrettsparken

05.10.JPG

Politikerne løfter den nye kunstgressbanen i Idrettsparken (bildet) høyt opp på lista for spillemidler. Det skjer for å prioritere et anlegg med mange brukere og høy brukstid. Nok en gang har det vært diskusjon om alle prosjektene i Knyken. Der koster den 10-meters hoppbaken nå 5,1 millioner.

I idrettsrådet er lagene er likt representert. Rådet lager hvert år forslag til rekkefølge for alle anleggene som skal ha spillemidler. Rekkefølgen er viktig fordi de fleste må betale renter på lån i påvente av at spillemidlene kommer.

Ventetida kan vare i mange år.

De voldsomme investeringene i anlegg med til dels liten aktivitet i Knyken, har gjort ventetida lang for andre prosjekt med mange brukere og stor verdi for folkehelsa.

Idrettsparken
Rådmannen gikk til det uvanlige skritt å endre ganske mye på forslaget til flertallet i idrettsrådet. Rådet plasserte OILs Knyken-prosjekter på ni av de ti første plassene - bare med et O-kart fra OIF innimellom. Kartet er over Knyken.

Kunstgressbanen OIF bygger i Idrettsbanen kom først nede på 14. og 15-plass.

Prioriterer aktivitet og folkehelse
I saksframlegget for kulturutvalget skriver rådmannen (ved Kai Roger Magnetun) at:

* Innbyrdes plassering av Knyken-anlegg ser ut til å være taktisk motivert for å få mer penger.
* Føringer fra fylkeskommunen og et prinsipp om å løfte fram anlegg med mange brukere og stort behov tilsier en annen prioritering.

Derfor:
1. Gress til den nye elleverbanen i Idrettsparken må opp fra 14. til 5.plass. Behovet er stort.

2. Både Sondrehallen og Orklahallen må oppover på lista. Hallene har vært sterkt ønsket av idretten, og de får stor folkehelsemessig betydning.

Politikerne i kulturutvalget støttet onsdag omprioriteringen enstemmig. Riktignok deltok bare fire (Venstre, Sp, Høyre og Småbylista), og saken skal til kommunestyret. Men det blir neppe politisk omkamp mellom Knyken, hallene og Idrettsparken.

Knyken
er en historie for seg. I desember 2009 fortalte Jorodd Asphjell i ST at ingen politikere hadde et eneste kritisk spørsmål til planen: Knyken skulle bygges ut for 34,3 millioner - inkludert et mye større alpinanlegg og utbygging av Knykstuggu - hvis OIL fikk 7 millioner fra kommunen.

Nøyaktig fire år senere er kostnadene anslått til det tredobbelte - 100 millioner. Men da er verken alpinanlegget eller Knykstuggu bygd ut.

Derimot har Orkdal blant annet fått fem helårs hoppbakker. Den minste har et kritisk punkt på 10 meter. Denne bakken skulle koste 1 846 000 kroner.

I spillemiddelsøknaden i fjor kostet bakken 4 770 000 kroner.
I år koster 10-metersbakken 5 113 000 kroner. Den er nå ferdig.

Spillemidlene til prosjektet har økt betydelig. De tre største bakkene i Knyken har for øvrig fått sine spillemidler. Bare K20 (50 prosent er utbetalt) og K10 står igjen.

Knyken.jpg

K10 til 5,1 millioner nærmest.

 

Publisert 05.12.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Kjell Ivar Gumdal 06.12.2013 22:33
No skjønne æ ikke noen ting længer !10 meters hopp bakke til 5 mil !Huff å tytti spør du mæ !Att dæm itj skjemmes !

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse