Besøkstall

83 004 denne måneden

94 617 466 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Siste farvel med Rudolf Larsen i Orkanger kirke

Rudolf.jpg

Orkanger kirke var fylt til trengsel ved Rudolf Larsens bisettelse fredag. Ærlighet gikk igjen som karakteristikk i minnetalene over Rudolf. Seremonien åpnet med Christin Hoffs tolking av Orkangersangen.

Beskrivelsen av Rudolf som menneske er nokså sammenfallende enten den kommer fra de aller nærmeste eller fra venner og kjente i politikk eller idrett. Veldig kort oppsummert:

Ærlig, engasjert, utålmodig, hjelpsom, pliktoppfyllende og gutteaktig glad.

Ordfører Gunnar H. Lysholm trakk særlig fram innsatsen for havneutbygging og industrietableringer fra Rudolfs tid som næringssjef. Rudolf Larsen var selv ordfører på 1980-tallet.

Leder Lisa Marie Husby i Orkdal Arbeiderparti poengterte Rudolfs arbeidsmetode i politikken: Åpenhet framfor taktikkeri.

Fanene til Orkdal Arbeiderparti og Orkanger Idrettsforening prydet kirkerommet. Ingen har vært leder i OIF lenger enn Rudolf Larsen. Han tok lederansvar i til sammen ti år i tillegg til en rekke andre oppgaver i idrettsforeninga.

Hovedstyret i OIF minnet Rudolf slik (redigert utdrag fra talen):

Rudolf var en mann for de store oppgavene. De siste årene har han vært en nøkkelperson i arbeidet med å skaffe Orkdal og Orkanger et moderne friidrettsanlegg. Til sommeren kan barn og ungdom ta i bruk nye kunstgressbaner. Innsatsen til Rudolf har også vært avgjørende for å få til det. Rudolf rakk å forvandle Idrettsparken.

Men Rudolf var like mye en mann for de små sakene. Han gikk løs på dem med samme iver som de store. Ett eksempel: I år etter år stilte han som tidtaker i Johan Evjens Minnerenn i Ulvåsen. Rudolf satt ved vinduskarmen i den gamle tidtakerbrua og noterte bestetider. Det var så trangt at plassen fikk navnet "Rudolf-kroken".

Rudolf hadde veldig mange gode egenskaper. OIF vil peke på tre av dem på denne dagen:

* Rudolf var uselvisk. Det han gjorde, gjorde han ikke for å få skryt eller anerkjennelse. Anerkjennelse fikk kan likevel, heldigvis, i år både som æresmedlem i OIF og Årets ildsjel i idretten i Orkdal kommune. Men Rudolf ville oppnå en ting; resultater.

* Rudolf var tvers gjennom ærlig. Kanskje henger det litt sammen med den første egenskapen. Det er enklere å være ærlig når du ikke har personlige motiver. Rudolf opplevde at det å være ærlig og direkte kan koste litt. Men han virket helt uredd på egne vegne. Av og til kan ærlighet bety å si veldig tydelig fra. Men også det er greit når du har en tredje egenskap, nemlig:

* Godt humør. Selv etter en svært klar beskjed satt latteren løst. Den gutteaktige latteren var alltid like om hjørnet, og da er det ikke så farlig å være tydelig.

I OIF visste alle at de kunne stole på Rudolf.
For det første: Han mente det han sa.
For det andre: Han gjorde det han sa han skulle gjøre. Alltid.

OIF2.jpg

 

Publisert 20.12.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse