Besøkstall

159 622 denne måneden

159 622 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ekstrem forvandling på Orkanger

22022009158_1.jpgBildet viser et av de viktigste forskjønnende tiltak på Orkanger på lang tid: Den såkalte Blåsmo-blokka skifter utseende totalt. Treverk i forskjellige fargenyanser gir varme til det som i årevis har vært en kald og trist fasade. Et av Orkangers mest ruvende bygg blir plutselig godt å se på.

Hele fronten skal bli slik som på den nærmeste delen på bildet. Både farger og veksling mellom stående og liggende panel tas i bruk for å skape en følelse av liv.

I tillegg vil de store flatene på kortveggene bli brutt opp etter hvert. Foreløpig er de bare kledd med liggende treverk. Endelig løsning er ikke valgt.

Også veggen på baksiden (mot brannstasjonen) skal tas. Fra før er verandaene rehabilitert.

Beboerne eier blokka gjennom det frittstående borettslaget Njardarhus. De investerer nå nesten tre millioner kroner i forskjønnende tiltak, etterisolering og annen rehabilitering.

26122008042_1.jpgOgså kortveggen mot øst (bildet til høyre) vil få en form for dekor som bryter opp den store flaten i tre.

Bruk av treverk er for øvrig i tråd med kommuneplanen i Orkdal. Kommunen ønsker å satse på etstetikk.

Mens blokka gjennomgår en ekstrem forvandling, står de sentrale naboeiendommene urørt. Den utflyttede investoren Martin Tangen Gudmundsen eier både brannstasjonen og Blåsmo-bygget (Hell bil).

Tangen Gudmundsen hadde tidligere planer om bygging av blokker og terrassehus på eiendommene.

 

Publisert 05.03.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse