Besøkstall

159 156 denne måneden

28 438 216 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Brannkrav på Orkanger barneskole: Samlinger til rådhuset?

skole2.jpg

Denne gymsalen er en brannfelle. Foreldre fortviler over trangboddhet og krav pga brannfare ved Orkanger barneskole. Skolen har 300 elever, men bare 180 får slippe inn i gymsalen, som skal være skolens storstue. Nå kan juleavslutninger bli flyttet til kommunestyresalen.

Barneskolen var Norges mest moderne for 70 år siden, men sliter nå med en rekke problemer. Mange saker har versert i årevis.

Også den nye fløya fra 1990-tallet er for trang og krever provisoriske løsninger. Ansatte har krevd utbygging og betegnet forholdene som uverdige.

On Arkitekter og Ingeniører mener bare et påbygg kan løse problemene - se tidligere artikkel.

Gymsalen
Ble pusset opp for noen år siden etter vannlekkasje, men den ble ikke større og rømningsveiene ble ikke bedre.

En skole med 300 elever og 50 ansatte får slippe inn maks 180 personer samtidig på samlinger i gymsalen. Nå har FAU nok en gnag tatt opp problemet. Adgang til juleavslutninger og lignende må behovsprøves. Foreldrenes Arbeidsutvalg viser feks til at søsken nektes adgang, og at dette er sårt.

Nå vil FAU ha få svar på om Orkanger barneskole kan bruke gymsalen ved ungdomsskolen eller kommunestyresalen på rådhuset ved juleavslutninger. Foreldrene ber om tilbakemelding fra rektor og lærere.

Grupperom
Ved en skole som sliter med plassmangel er et grupperom stengt pga dårlige rømningsveier. Orkdal kommune har ikke funnet løsninger slik at rommet kan tas i bruk.

Resultatet er at elever blir trengt sammen på et provisorisk rom uten vinduer. Her foregår bla. undervisning av fremmedspråklige barn, som Orkdal bosetter stadig flere av. Saken ble tatt opp under Åpen post i hovedutvalg oppvekst og omsorg i dag (onsdag).

Trafikkfare
Gjennom hele skoleåret har FAU etterlyst tiltak for å dempe farten på biltrafikken ved skolen. Ifølge flere referat har Orkdal kommune ikke respondert trass i purringer.

Foreldres egen kjøring av unger til og fra skoleporten er et av de største problemene. Ved en aksjon talte FAU 100 foreldrebiler på 40 minutter.

DSC_0001.JPG

Ingen løsning på trafikktrøbbel ved barneskolen.

 

Publisert 16.03.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse