Besøkstall

159 156 denne måneden

28 438 216 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Falck vil gjerde inn bilkirkegård på Orkanger

DSC_0027.JPG

Falck Redning har ansvaret for bilvrakene som står plassert ved E39 på Bårdshaug Øst - like ved Franslykkja (bildet). Nå har selskapet søkt kommunen om å få sette opp et to meter høyt gjerde som sikring.

En privatperson varslet Orkdal kommune om bilkirkegården med hauger av knust glass tidligere i sommer. Det går en tursti ved tomta, og det er satt opp en post for såkalt geocaching som trekker folk dit.

Vil sikre mot forurensing
Unger lekte der, og de fra før av ødelagte bilene var utsatt for hærverk.

Tomta er et mellomlager Falck Redning bruker for biler som er tauet inn etter ulykker inntil det er avklart om de kan repareres eller må vrakes.

Orkdal kommune sier ja til gjerde, men forutsetter at Falck Redning tar seg av forurensingsproblematikk fra bilvrakene.

Trener på bilvrak
En form for bilkirkegård har oppstått også like ved Orklaparken, ikke langt fra Gjølmebrua. Her har Orkdal kommune selv ansvaret. Orkdal brann- og redningsvesen bruker bilvrakene til å øve på redningsoppdrag.

Disse bilene skal være tømt for farlige eller forurensende stoffer, men området er ikke sikret. Ifølge Orkdal kommune står bilvrakene der bare i perioder i forbindelse med øvelser.

Bilvrak1.jpg

Brann- og redningsvesenets treningsanlegg ved Orklaparken.

 

Publisert 21.06.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse