Besøkstall

83 004 denne måneden

94 617 466 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Elling Breunig fikk kulturprisen: Har spilt for dere!

DSC_0166.JPG

Elling Breunig fikk Orkdal kommunes kulturpris av ordfører Oddbjørn Bang i teltet på Nedre Rømme torsdag kveld. - Det har vært en karriere med mange artige opplevelser. Vi som driver med kultur gjør det for dere - for publikum: Dere skal ha takk! sa hele Orkangers trommis.

- Mange rare opplevelser, føyde Elling til i en kontant takketale, og til fanfare fra John Atle Krogstad i Orkdal storband.

Elling Breunig får kul turprisen for en 50 år lang reise som trommeslager blant annet i korps, storband, rockeband, danseband og som dyktig pedagog for nybegynnere med trommestikker.

I tillegg til hederen følger det med en sjekk på 15 000 kr. Det første Elling Breunig gjorde etter overrekkelsen var selvsagt å sette seg bak slagverket igjen og holde takten for de syngende søstrene Olsen Solem (bildet under).

DSC_0160.JPG

Tvillingsøstrene Mari og Hanne Olsen Solem er født på Orkanger og bosatt i Oslo. De har reist verden rundt med bandet Dråpe. Mari og Hanne underholdt på Nedre Rømme torsdag kveld. De er døtre av nå avdøde Kjell "Kjellvis" Solem.

DSC_0159.JPG

Malin Wuttudal var dagens talent torsdag.

DSC_0162.JPG

Mye kjentfolk i teltet, og enda flere blir det fredag og lørdag. Orkangeruka har blitt en institusjon som uhøytidelig treffsted.

Orkdal kommune delte også ut kommunens Miljøpris. Den går i år til Naturvernforbundet i Orklaregionen, som gjennom mange år har markert seg med høy kompetanse i arbeidet for å sikre lokale natur- og miljøverdier. I takketalen vise Mads Løkeland til at innsatsen har gitt resultater, blant annet i Sognlia-/Grytdalen-saken.

DSC_0163.JPG

Enda mer kjentfolk.

DSC_0168.JPG

Elling Breunig befinner seg vanligvis bakerst på scenen, skjult bak trommene. Torsdag måtte kulturprisvinneren fram i rampelyset.

 

Publisert 23.06.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse