Besøkstall

83 004 denne måneden

94 617 466 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Gjett hvem: Dette er Årets Ildsjel 2016 i Orkdal

DSC_0052.JPG

Her ser du Årets Ildsjel i Orkdal - valgt av et enstemmig idrettsråd. Vedkommende har både kropp og sjel i Idrettsparken. Han skal representere Orkdal på Idrettens Hederskveld i Trondheim 7. oktober.

Idrettsrådet består av medlemmer fra idrettslagene i kommunen. Alle kommunale idrettsråd nominerer en kandidat til Årets Ildsjel. Idrettskretsene samler de kommunale vinnerne på hver sine hederskvelder. Der velges en fra hvert fylke til Den store Idrettsgallaen.

Et forbilde for andre
I år finner er for Sør-Trøndelag Idrettskrets lagt til Clarion-hotellet på Brattøra. Noen kriterier for nominasjonen,  vedkommende skal være:

  •     Et forbilde for andre
  •     En person som gjør det lille ekstra – gjør en forskjell
  •     En pådriver for et sunt og trygt oppvekstmiljø
  •     En innsats for fysisk aktivitet og god helse
  •     En representant for en åpen og inkluderende idrettskultur

  Og hvem er denne mannen med ryggen til fra Orkdal?

  Hva er det med ham og Idrettsparken?

  Jo, han hører til i OIF.  Vi får be ham snu seg:

  DSC_0056.JPG

  Årets Ildsjel på hjemmebane.

  Tor Arne Opphaug (50) fra Orkanger
  har tilbrakt store deler av sitt voksne liv i Idrettsparken. Så godt som hver dag etter jobb på Thamshavn er han nedom - enten for å arbeide eller for å se til at alt er i orden. Sånn har det vært i årevis.

  - Premien er å se alle som er i aktivitet. Det vrimler av barn og voksne, sier Tor Arne Opphaug.

  Starten:
  Ildsjelen ble tent da hans egne barn var små. Første store oppdrag fant ikke sted i Parken, men på den sletta på Nerøra som nå kalles Thamshavnbanen.

  Sammen med noen andre fedre tok Tor Arne ansvar for å gi ungene en boltreplass. Han lånte jordfres på Geita og la grunnlaget for en populær fotballbane i nærmiljøet. Folk tilga at jobben ble gjort på en konfirmasjonssøndag.

  Tok over Idrettsparken:
  For mer enn 20 år siden inngikk OIF avtale med Orkdal kommune om å ta over drifta av Idrettsparken. Den siste banemester var borte, frivillige rykket inn for fullt. Tor Arne Opphaug og Ove Aanonsen gikk i tet. De slo graset med små plenklippere. Det tok 6-7 timer bare å frisere hovedbanen.

  Bygde opp OIF Anlegg:
  Sammen med Øyvind Togstad er Tor Arne Opphaug arkitekten bak dagens OIF Anlegg. Anleggsavdelinga har bygd opp en moderne maskinpark samtidig som dugnadsgjengen vokser seg stadig større i et muntert miljø. Seinest denne uka har Tor Arne Opphaug rekruttert nye hender som bidrar til å holde Idrettsparken i topp stand. OIF Anlegg har ansvar for 50 mål inkludert fotballbaner, tennisbane og store, tilliggende arealer. Også vinterdrifta tar de seg av.

  Klubbhuset:
  Tor Arne Opphaug har tatt hovedansvaret for å drifte og pusse opp Klubbhuset til OIF i hjertet av parken. Praktisk talt alt innvendig er nytt. Utleia øker på. Klubbhuset er et travelt sted både som møtelokale og festsal.  Årets Ildsjel administrerer bruken.

  Altmuligmann
  Årets Ildsjel er altmuligmann og krumtapp ved et av Midt-Norges flotteste idrettsanlegg. Han slår gras, reparerer traktorer, kjøper og selger utstyr, organiserer dugnad, drifter klubbhuset og sørger for at Garasjegjengen og andre frivillige trives i Idrettsparken. Og ikke minst; sørger for at hundrevis av barn og unge fra Orkdal har et tilbud de fleste kan misunne dem.

  - Jeg er her hver dag. Det går litt ut over hagen min, men se på aktiviteten! Det er lønn for innsatsen, sier Tor Arne Opphaug.

  DSC_0020.JPG

  Tor Arne Opphaug fotografert tidlig i sommersesongen - på jobb i Idrettsparken etter jobb på Elkem Thamshavn.

   

  Publisert 06.09.2016


  Tilbake

  Send inn din kommentar til saken:

  Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

  Innsendte kommentarer:

  Nikki 07.09.2016 00:05
  Gratulerer Tor Arne med en meget fortjent utmerkelse👍😊⚽️💙💛

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse