Besøkstall

108 846 denne måneden

108 846 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Trist for Orkanger: Hjørnet Tapas er slått konkurs

DSC_0043.jpg

Hjørnet Tapas er stengt etter at selskapet bak restauranten ble slått konkurs tirsdag. Et flott lokale står nå tomt og forlatt midt i sentrumsgata (arkivbilde). 

Konkursen betyr slutten på mange års sammenhengende restaurantdrift i Hjørnet-gården.

Tapasen har vært et populært møtested og bidratt til å gi Orkanger sentrum litt mangfold.

Restauranten har vært gjennom en mangeårig tvist og to rettsrunder med en nabo på grunn av klager på støy og lukt fra drifta.

I øyeblikket finnes det ikke noe serveringstilbud i Hjørnet-gården. To har gitt opp å drive med henholdsvis konditori og restaurant i nabolokalet til Tapasen de siste årene. Kafe & galleri måtte også gi opp i det såkalte Kvarsnes-bygget vegg i vegg, der det inntil nylig var øyelege.

Uavhengig av årsaken til konkursen ved Tapasen:

Handlegata på Orkanger er aldri verdsatt av Orkdal kommune. Gata er en identitetsbærer som kan utvikles til å gjøre Orkanger og Orkdal til et mer attraktivt sted. Men i stedet for å stimulere gata ved å flytte akrivitet dit, har Orkdal kommune plassert egen virksomhet rundt rådhuset og flyttet handel og kontor ut av sentrum i strid med vedtatte planer.

Laksøra og Grønøra
Denne politikken foreslår rådmannen i Orkdal å videreføre ved å etablere en tredje, bilbasert handelspark på Laksøra.

Orkdal kommune bruker nå skattebetalernes penger i et forsøk på å få Orkla Økonomi tilbake fra Grønøra industriområde til sentrum. Konsulent er hyret inn på grunn av fem politikere.

I strid med alle råd ga de fem Orkla Økonomi lov til å flytte fra sentrum til Grønøra 1-bygget i inntil tre år.

I tråd med alle advarsler nektet Orkla Økonomi å flytte tilbake da tre år gikk ut i sommer. Som takk for hjelpa blir kommunen møtt med juridiske spissfindigheter.

Gi fordeler til de lure
I sentrum er man avhengig av å få næring i første etasje for å sette opp sentrale bygg. På Grønøra er lokalene mye billigere og parkering ubegrenset.

Konkurrenter som satser i sentrum opplever at andre får privilegier av det politiske flertallet, mens de selv er fratatt all forutsigbarhet.

Slik har det vært i år etter år.

Hans Kringstad

 

Publisert 20.10.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Bob 21.10.2016 19:11
Tja. Nå er det vel ikke pga naboklager at man legger ned. Maten var faktisk god når de åpnet, men ble gradvis dårligere og dårligere. Langt fra noe smakseksplosjon, og veldig lite mat i forhold til de stive prisene. Når da alt smaker likt i tillegg så synker populariteten. Ikke alle som synes det var så trivelig å sitte der heller sammen med de relativt høylytte og til tider animerte stamgjestene.

Nikk 20.10.2016 21:40
Denne konkursen er bare fortsettelsen av elendig sentrumsutvikling over mange år. Motarbeidelsen av rådene fra byplanleggere og nedprioriteringen av å få skapt et trivelig sentrum viser at kommunens ledende politikere egentlig aldri har brydd seg om gamle Orkanger sentrum og Orkdalsveien. Man kan ikke reversere fatale avgjørelser. Nå handler det egentlig om å berge stumpene, men sansynligheten er stor for at Orkanger by vil fortsette å bli en sovende og kjedelig og forstad til Trondheim.

hans martin lorentzen 20.10.2016 20:50
ja,dette var triste nyheter,har altid sakt at det må ikke drikkes øl hele tiden .det går helt fint med en kopp kaffe ,ja da kommer det kanskje flere som vil hygge seg, ja da kan man unngå slike triste episoder.synes synd på rafael.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse