Besøkstall

89 322 denne måneden

96 991 167 i år

Annonse

Annonse

Annonse

God jul til Orkanger og alle Orkanger Vels lesere

Jul16.JPG

Slik så Orkanger ut fra Rokollen midt på dagen 24. desember 2016. Vakkert, men snart kommer regnet. Vi går enda ei mild jul i møte. Under kan du se samme motiv i 2014 og 2015. Årets julaften er noe midt imellom snømessig.

Mye har skjedd på Orkanger i løpet av ett år (det kan vi ta for oss senere), men på utsiktspunktet Rokollen er alt som før. 

Sterk vind, regn og opptil 5-6 varmegrader er hva som venter oss denne romjula. Sånn har det vært før også, men for hvert år blir kloden litt varrmere, og i arktis skyter oppvarminga fart.

Der går det raskt med akselererende issmelting og større åpne havområder. Åpent hav varmer opp lufta i stedet for at islagte flater kaster solstrålene og varmen tilbake.

Den grønne jula i fjor førte også til noen tanker om hvordan klimaet endrer seg. Dårlig skiføre er nok ikke det verste som følger med:

Les fra julaften 2015.

I fjor var det 9 plussgrader julaften. Året før var vi nede i 17 minus før temperaturen steg brått igjen. Se værdata Orkanger.

Uansett vær og klima; god jul til alle lesere.

Jul15.JPG

Julaften 2015, barmark på Rokollen.

Jul14.jpg

Julaften 2014, sånn som det egentlig skal være ifølge julekortromantikken.

 

Publisert 24.12.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse