Besøkstall

142 764 denne måneden

13 059 914 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Øystein Dolmen selger bilder i Orkanger sentrum

__ystein_Dolmen_foto_av_kunstneren_1.jpg

Lørdag kl. 12 åpner salgsutstilling med multikunstneren Øystein Dolmen (72) hos kunstforeninga i Orkanger sentrum. Dolmen er mest kjent som musiker og "Knutsen" i duoen, Knutsen og Ludvigsen, men han er også en habil bildekunstner.

Øystein Dolmen har blant annet vært ansvarlig for illustrasjonene av Knutsen & Ludvigsen; alt fra platecover til bøker. De senere årene har dette resultert i en rekke separatutstillinger rundt om i hele landet, og fra lørdag står Orkanger for tur.

Arne Fagerholt åpner utstillinga i Nr. 66 klokka 12. Kunstforeninga er absolutt verdt et besøk. Alle bildene har blitt påbegynt på papir. De senere arbeidene er i tillegg viderebehandlet digitalt. Trykkteknikken kalles «giclée», et finere ord for digitalprint.
                                                                                                                      Dolmen har vært innom mange kunstneriske uttrykksformer, men er  selvsagt mest kjent for sangene om Knutsen & Ludvigsen i samarbeid med makkeren Gustav Lorentzen. Han har også drevet utstrakt konsert- og teatervirksomhet, skrevet bøker, teater og arbeider for tiden med en ny animasjonsfilm om de to tunnelboerne. Den får premiere i 2020, som er 50 år etter den første plateugivelsen.

Men aller først kan du studere - og eventuelt kjøpe - kunstverk av Øystein Dolmen.

 

Publisert 08.11.2019


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse