Besøkstall

68 978 denne måneden

89 859 950 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Arboretet er klart: Obamas juletre på Orkanger

Visste du at Orkanger har en perle av et arboretum i Hovslund? Der finner du blant annet den typen gran som er juletre ved Det hvite hus. Nå er arboretet fiffet opp takket være flott innsats av Orkanger ungdomsskole. På bildet ser vi fra venstre Jens Opøien, Joar Sletvold, Johann Willy Larsen, Bernt Ole Stølhaug og Stig Renolen fra ungdomsskolen.

Hovedtavle_2_2.jpg

Juletreet til Barack Obama heter Engelmanngran. Med en gang du kommer inn på området finner du et annet eksotisk treslag rett til høyre. Sitkagrana kan bli 90 meter høy (!) i Nord-Amerika.

engelmn_1_1.jpgMer enn 20 arter har fått navneskilt med informasjon  de siste dagene. Det er ryddet og gruset, og Orkanger Vel har satt ut nye benker.

Hovslund er absolutt verdt et besøk. Det vesle skogområdet skjuler et nettverk av stier og tråkk. Du skal faktisk lete en stund for å finne alle treslagene som nå er skiltet.

Et rikt plante- og fugleliv gjorde Hovslund til et yndet utfartssted for skolene på Orkanger. Det var den gangen området lå midt i beitelandet til Hov gård. På 1970-tallet ble kyr på engene ersattet av nye eneboliger med hager.

Orkanger Vel ville sikre Hovslund som rekreasjonssted. Idéen om et arboretum vokste fram. Etter hvert oppsto et samarbeid med Orkanger ungdomsskole. Det ble plantet mer enn 400 busker. Gunnar I. Ustad, Ivar Wormdal og Reidar Omland har i tur og orden stått for planting og stell.

benk_1.jpgNå har Orkanger Vel tatt initiativ til et løft. Hov og Hovslund står sentralt i programmet til Orkanger 2009, så det passer godt. I fjor gruset vi opp stier. Forrige uke satte vi ut nye benker. Og ved hjelp av gamle utplantingskart har vi identifisert mer enn 30 plantede arter - både hjemlige og fremmede.

Men den viktigste jobben har elever og ansatte ved Orkanger ungdomsskole gjort. De har både ryddet, laget fine skilt og satt dem ut i terrenget. Særlig gjengen på snekkerbua har lagt ned et betydelig arbeid. På bildet under driver andre elever med trefelling.

trerydd_1_1.JPG

I tillegg har Orkanger Vel laget småskilt med litt informasjon om hver enkelt art. Du kan se hvor treslagene kommer fra, at eika kan bli 2000 år og at rogna var kjent for å  beskytte mot trolldom.

Vi håper at Hovslund blir både et rekreasjonssted, og et sted for læring og opplevelser. På det siste bildet er Joar Sletvold, Johann Willy Larsen og Bernt Ole Stølhaug fra Snekkerbua på ungdomsskolen i arbeid med skiltet til sølvpil - Salix alba - som vokser vilt i sør- og mellom-Europa. (Foto: Arnfinn Sæthre).

IMG_0012_S__lvpil_1.jpg


 

Publisert 15.06.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

jannike 07.09.2011 10:45
kult bilde

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse