Besøkstall

103 099 denne måneden

103 099 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Arbeiderpartiet ut av DDE-festen

hall2_1.jpgStyret i Orkdal Arbeiderparti ønsker ikke noe samrøre mellom Sør-Trøndelag Arbeiderparti og Orkdal IL. Sør-Trøndelag Arbeiderparti har nå trukket seg fra den delen av leiekontrakten som gjelder offentlig DDE-fest i Orklahallen i regi av OIL.
Leiekontrakten er splittet. Men fortsatt hersker full forvirring om rollene til Arbeiderpartiet og Orkdal IL.

Oppklaringen i dagens ST er langt fra komplett. For hvem sto egentlig bak Ap/OIL-arrangementet?

I et intervju med Jorodd Asphjell i ST i dag heter det:

* Bakgrunnen for saken (arrangementet) er at Ap-politikeren Asphjell ønsket å legge et valgkamparrangement til Orklahallen med selveste Jens Stoltenberg som trekkplaster. I tillegg var planen å leie inn DDE som underholdning.

I et brev av 17.juni signert sekretær Tore Nordseth i Sør-Trøndelag Ap heter det derimot:

* Bakgrunnen for arrangementet er at Orkdal IL kom med et tilbud til Sør-Trøndelag Arbeiderparti om vi kunne tenke oss å samarbeide om leie av Orklahallen og DDE. Orkdal IL hadde inngått avtale med DDE om konsert helga 4-5.september og hadde forhåndsbestilt hallen til eget arrangement.

Les to ganger og sammenlign. Jorodd Asphjell representerer både Ap og Orkdal IL. PÅ STs førsteside idag tar Asphjell IKKE selvkritikk på å ha blandet roller.

Nordseths brev er interessant av flere grunner:

1. Daglig leder i Orklahallen hevder at Jorodd Asphjell kun forhandlet på vegne av Sør-Trøndelag Arbeiderparti, ikke for Orkdal IL. Dette avviser Jorodd Asphjell, som sier at han opplyste at arrangementet var "to-delt". Men det er et faktum at kontrakt utelukkende ble inngått med Sør-Trøndelag Arbeiderparti .

2. Ifølge Nordseths brev hadde Orkdal IL allerede inngått avtale med DDE og forhåndsbestilt hallen da Orkdal IL kom med et tilbud til Ap om samarbeid. Hallen ble forhåndsbestilt 15.januar, ifølge dagens ST. OIF hadde allerede i oktober i fjor bestilt hallen til 4.september i år. OIF trakk seg ut etter å ha fått beskjed fra Orklahallen om et valgkamparrangement - ikke en offentlig dansefest.

Selv om den formelle leiekontrakten nå er delt i to, foreligger det fortsatt en hemmelig økonomisk avtale mellom Sør-Trøndelag Arbeiderparti og Orkdal IL.

Styret i Orkdal Arbeiderparti ble ikke involvert i valgkamparrangementet. Lokalpartiet visste ikke at det ene idrettslaget i kommunen skulle stå som teknisk arrangør for Stoltenbergs besøk - før laget så overtok lokalet og arrangerte offentlig fest.

Da dette ble kjent innkalte leder Emir Kaniza i Orkdal Ap til styremøte. Styret kom umiddelbart til at sammenblandingen var uheldig. Styret vedtok derfor å be Sør-Trøndelag Arbeiderparti splitte leiekontrakten.

Leiekontrakten er nå delt med følgende resultat:
* Sør-Trøndelag Arbeiderparti leier hallen fra kl. 18 til 20 når statsministeren er på besøk.
* Orkdal IL leier hallen etterpå, når DDE og Ole Ingvars skal spille til dans på et arrangement med alkoholservering, og med en pris på 350 kroner for å komme inn.

images.jpgFram til nå har Sør-Trøndelag Arbeiderparti stått som leietaker av Orklahallen ved begge arrangementene. Dette er spesielt delikat i valgkampen fordi OILs DDE-fest med øl og vin fortrenger håndballkamper for barn i regi av OIF.

Emir Kaniza er også styremedlem i Sør-Trøndelag Ap. Kaniza sender i dag en mail til Sør-Trøndelag Arbeiderparti der han presiserer betydningen av at arrangementet splittes. Orkdal Ap vil ikke at partiet skal kunne mistenkes for å favorisere ett av idrettslagene i kommunen.

Påstand står mot påstand om hvorvidt Jorodd Asphjell har fortiet informasjon overfor ledelsen i hallen, eller om ledelsen i hallen har gitt mangelfull informasjon videre til OIF.

Men det er et faktum at OIF håndball ga fra seg hallen, intetanende om at det var OIL, DDE, øl og vin  som skulle rykke inn i stedet for idrett. Leder Øyvind Togstad i OIF håndball arrangerte også turnering dagen etter julegallaen i fjor. OIF håndball hadde bestemt seg for at de aldri mer ville inn rett etter en fest med lukt og oppkast.

I Orkdal Arbeiderparti har saken vakt bekymring. Det skyldes særlig at Arbeiderpartiet har inngått en eksklusiv avtale med OIL som teknisk arrangør og samarbeidspartner ved valgkamp/rølpefest som kan gi store inntekter.

Fylkessekretær Tore Nordseth i Ap skriver følgende om dette til Knut Even Wormdal med kopi til OIF, OIL, Orkdal Ap og Orkanger Arbeidersamfunn:

"Årsaken til at andre organisasjoner ikke er tilbudt arrangementet er at det var Orkdal IL som kom med en invitasjon til oss om å kunne bruke DDE til et valgkamparrangement samme kveld".

Men i ST i dag er initiativ og rekkefølge motsatt: Politiker Jorodd Asphjell ønsket å legge et valgkamparrangement med DDE til hallen. Det ble så dyrt at Asphjell foreslo at OIL ble med på et spleiselag.

Rolleblanding er ikke bevis for at noen har gjort noe bevisst galt. I motsetning til bla STs debattforum avviser gjesteboka til orkangervel.no alle anonyme angrep med slike beskyldninger og karakteristikker. 

 

Publisert 08.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse