Besøkstall

34 443 denne måneden

77 477 240 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kjør Orkanger-debatt - men uten skjellsord

tasmansk_3.jpgOrkla FKs skjebne kan bli avgjort i løpet av to måneder. Utfallet får følger for OIF og Idrettsparken. I gjesteboka vår diskuteres OFK nå. Det er fint, selv om de fleste innleggene er anonyme. Saklig debatt er sunt. Enkelte kan for eksempel se poeng andre ikke har tenkt på. Men særlig de anonyme må vise folkeskikk for å få innlegg på trykk. Skjellsord er uønsket, selv om de måtte føles aldri så underholdende og treffende. (Se bilde fra velforeningas studietur ved Zoo i København).

"Studieturen" var en privat utflukt. Den omtales kun fordi vi er inne i agurktida med ferie i lokalpolitikken.

Men det er mye å lære bare ved å se på parker og badeanlegg når du er ute på tur. Ved Kastrup strandpark (bad) eller byparker i København er det så rent og velstelt at du ikke ville finne på å slippe ned det minste stykke søppel.

I Gammelosen prøver vi å lære folk å bruke søppeldunkene. Vi har et stykke igjen.

Tilbake til den lokale debatten og folkeskikk på nettet: "Tasmansk pungdjævel" (på dansk) vil ikke slippe gjennom sensuren som karakteristikk av meningsmotstandere i Orkdal.

260px_Tasdevil_large_1.jpgMen for de zoologisk interesserte kan vi opplyse at det dreier seg om et særdeles aggressivt rovpungdyr med en fryktinngytende kraft i bittet - faktisk sterkere enn hos noe annet rovdyr målt i forhold til vekten.

Pungdjevelen freser når den blir redd. Den fortærer praktisk talt alt hos byttet sitt, inkludert bein og innvoller.

Fortsatt interessert? Da kan du lese mer her.

Du vil se at pungdjevelen slett ikke lever i nærheten av Orkanger, men så langt unna som nesten ovehodet mulig. Vi får konsentrere oss om mordersneglene i stedet.

 

Publisert 30.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse