Besøkstall

153 993 denne måneden

153 993 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Gladmelding: Trolig ny bane 3 neste år!

R__mme_amfi_mm_005_2.jpgOrkdalslista vil foreslå å bevilge penger til ny bane 3 i Orklahallen på budsjettet for 2010. Det har partiet nå bestemt. Orkdalslista mener kommunen har økonomi til dette. Med støtte fra Arbeiderpartiet og FrP er det dermed et klart flertall for at gammelhallen (bildet) blir erstattet neste år.

Orkdalslistas beslutning er tatt nå fordi det er klart at det ikke blir bygd hall på Follo. Det prosjektet har fylket gitt opp.

I utgangspunktet ønsket partiet å utrede samlokalisering av ungdomsskole og videregående skole på Follo. Det kunne ha åpnet for en hall der. Men Sør-Trøndelag fylke vil ikke vente på en kommunal utredning.

Fylket starter trolig bygging av en minimumsløsning på Follo i august neste år. Fylkets krav for å bygge større var at kommunen finansierer en hall for den fylkeskommunale skolen.

Per Kirkaune, som representerer Orkdalsista og også er styremedlem i Orklahallen, opplyser følgende:

"Det er nå helt klart at fylkeskommunen ikke bygger idrettshall.
Det er derfor på tide å sette i gang byggingen av ny bane 3 i Orklahallen.

Orkdalslista vil derfor arbeide for at det i høstens budsjett blir satt av nok penger til at ombygging av Orklahallen kan starte i 2010. Saken er utredet og takket være god økonomisk styring de siste år skal det være mulig å finne finansiering."

Bane 3 er politisk følsom siden Orkdalslistas samarbeidspartier Venstre, KrF og Senterpartiet har arbeidet for hall på Follo. På den annen side har Senterpartiets frontfigur Oddbjørn Bang (varaordfører) ledet Visjonsutvalgets arbeid.

Utvalget konkluderte med en bred satsing på Idrettsparken og Orklahallen som del av en framtidig bykjerne i Orkdal.

De fire partiene har foreløpig ikke startet budsjettdrøftingene. I ytterste fall kan alliansen sprekke på hallsaken.

En avklaring for bane 3 vil også bety drahjelp for den lenge etterlengtede klatrehallen til Orkla Fjellsportklubb. Mye tyder på at den kan bygges samtidig med bane 3. Det vil bety et formidabelt løft for hallen og parken. Hele Orkdal blir en attraksjon rikere.

Per Kirkaune skriver:

Jeg håper hallen (klatrehallen) blir realisert, og vil som styremedlem i Orklahallen jobbe for et godt samarbeid mellom klatreklubben og Orklahallen.

 

Publisert 19.08.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse