Besøkstall

83 004 denne måneden

94 617 466 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Rettelse: Orkla FK mister støtte - men ikke 600 000 kr

Ofk_2_1.jpgOrkla FK kan redde plassen i 3.divisjon med seier mot RBK 3 i Idrettsparken lørdag. Men utenfor banen er det meste uavklart. Hovedsponsor Coop Orkla Møre vil kutte anslagsvis 600 000 i støtte til lag og foreninger for å spare penger. Men dette rammer ikke utelukkende Orkla FK, som orkangervel.no tidligere har skrevet. Også andre får merke kuttene.

Meldingen om at Coop Orkla Møre har vedtatt ikke å forlenge en sponsoravtale med Orkla FK på 600 000 kroner bygger på en misforståelse.

Leder i OFK har for øvrig aldri svart på mail 27.september og gjentatt 28.september med spørsmål om opplysningene er korrekte. Allerede 24.september la STs diskusjonsforum ut en anonym påstand om at Coop har vedtatt å bryte med Orkla FK.

Ifølge Coop Orklas ledelse er den korrekte versjonen slik:

For å spare penger planlegger selskapet å kutte 600 000 kroner i sponsormidler. Det kan bli mer, og det kan bli mindre. Men kuttene vil ramme Orkdal tyngst av to grunner:

* Det er her Coop Orkla Møre betaler mest i støtte.

* Sponsingen må i større grad gjenspeile at selskapet nå dekker et stort geografisk område.

Kuttene vil ramme Orkla FK, men det er uklart når og i hvilket omfang.

Orkangervel.no beklager feilen.

Coop Orkla Møre er blant annet draktsponsor. Uten at det er bekreftet, ligger Orkla FK dessuten an til et betydelig underskudd i 2009. Dette skal blant annet skyldes større utgifter enn antatt i forbindelse med damelagets bortekamper.

I tillegg kommer den økonomiske tvisten om kunstgressbanen mellom Orkla FK og moderklubben OIF. OIFs leder ønsker å trekke OIF ut av Orkla-samarbeidet hvis Orkla ikke kommer moderklubben i møte.

Det er i så fall en dramatisk situasjon for et økonomisk presset OFK. Det er også alvorlig for OIF siden de to klubbene er tett knyttet sammen både sportslig og økonomisk.

På det sportslige plan kan Orklas herrelag berge plassen i nest siste serierunde lørdag - med seier hjemme mot RBK 3. Det forutsetter at Melhus samtidig avgir poeng mot KIL/Hemne. Begge deler er godt mulig. 

Rosenborg 3 spilte 4-4 mot bunnlaget Nidelv tirsdag kveld.

I aller siste serierunde spiller Orkla borte mot Tynset og Melhus borte mot Tangmoen.

 

 

 

 

Publisert 30.09.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse