Besøkstall

156 042 denne måneden

16 218 011 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Sindre Hågensen

Altså:
Friluftsområdet Gammelosen (eller Vannspeilet som æ syns e et finar navn) e etter mi mening det beste som har skjedd folket i dalen her (sia han Orkanger va med i Stompa). Uten Orkanger Vels innsats, hadd det ikke skjedd.
bilde_sindre_1.JPG
Hjemmesia te’n Hans e helt uunnværlig hvis man ska få innblikk i det som skjer på forskjellige fronta rundt oss.

Og ikke minst, det legges ned et utrolig antall dugnadstima kvart år som kjæm alle dela av folket te gode.

De skarpastan av dokk har da allerede gjetta at æ for min del fortsatt har tenkt å værra medlem av den fantastiske velforeninga!

Så:
Sindre Hågensen (også medlem) deler sine favoritter med oss:Ka e favorittplata di “of all times” Sindre?

Vanskelig spørsmål, men etter nøye vurderinger, og i hard konkurranse med blant andre Paul Weller med Stanley Road, Åges’ Levva Livet, London Calling med The Clash m.fl. faller valget til slutt på Johnny Cash med American III: Solitary Man.


Ka e de som e så enormt med akkurat den plata?

Dette er den tredje plata av til sammen 6 plater i serien american recordings, som stort sett består av coverlåter av amerikanske klassikere. Musikken føles veldig ekte, det er lite fiksfakseri, stort sett Johnny Cash sin store stemme og en gitar, helt fritt for vokalonani og påtatthet. Låtene på Solitary man er godt utvalgte og særdeles velgjorte, og min påstand er at Cash.jpgsamtlige låter lett overgår originalene.

Samarbeidet med produsenten Rick Rubin, som produserte samtlige av disse platene sørget i stor grad til å berge Cash sitt ettermæle, og dra han ut av den gladkristne familie gospel fellen han hadde falt i. Denne plata, i motsetning til veldig mye annen musikk, vil tåle tidens tann, og er umulig å gå lei av.

Utgivelsesår?

År 2000, 3 år før hans død.

E det en spesiell låt som peke sæ ut?

Hele platen holder ett høyt nivå, men min personlige favoritt er ”I see a darkness”.

Ellers da, ka høre du på for tia?

Jeg hører på veldig mye forskjellig musikk, og mye gammelt. På Ipod’en spiller jeg for tiden Willie Nelson, The Killers, Beach Boys, Prudence, Rolling Stones, Elvis, Led Zeppelin, The Monkees og Åge.

Når jeg sitter på kontoret går det i P3. Da får jeg høre litt nyere musikk, som innimellom kan være greit. Men jeg misliker deres ukritiske, hyppige spilling av alle middelmådige norske band de spiller kun for å fremme deres eget urørt-prosjekt, hvor de søker å ”oppdage” norske band.

Trønderrocken med Åge i spissen står fortsatt som et lysende fyrtårn innen norsk musikk, og svært få har nådd Åge lengre enn til knærne.

Ka e den desidert verste låta du veit om?

Nytt vanskelig spørsmål, det finnes mye dårlig musikk. Eurotrance som eksempelvis Scooter, som lavpannede personer med postnummer 7320 spiller altfor høyt fra sine stygge, stylede biler er grusomt.

Polsk eksperimentell frijazz står heller ikke høyt i kurs. Hvis jeg imidlertid skal peke på en låt, så blir det Postgirobygget med Idyll. Den gir meg fysisk ubehag.

Eventuelt (det værra sæ musikk eller nå anna for den del):

I et samfunn hvor den økende trenden er individualisme, selvrealisering samt stadig mindre dugnadsånd og frivillighet, er det veldig godt å se at Orkanger går stikk motsatt vei.

Den entusiasmen, samholdet, det store engasjementet og den uselviske innsatsen ørbøggen, uavhengig av alderstrinn, viser for å gjøre Orkanger til en enda bedre plass å bo, er direkte rørende. Jeg er imponert over jobben Orkanger Vel gjør, og nettsiden er utrolig bra, jeg støtter selvsagt opp med min Grasrotandel.
 

Takk ska du ha Sindre

PPP 

 

Publisert 23.04.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse