Hopp til innholdet

Alt du trenger å vite om ‘Flått på hund’ – Et Dypdykk i Forebygging og Behandling

  • av
Alt du trenger å vite om 'Flått på hund' – Et Dypdykk i Forebygging og Behandling

Forstå Flåtten: Hva er den og hvorfor er den farlig for din hund?

Flått er små, blodsugende parasitter som kan være bærere av ulike sykdommer, hvorav noen kan være alvorlige for både mennesker og dyr. Når det kommer til vår firbente venn, er det særlig én sykdom som bekymrer de fleste hundeeiere: Lyme borreliose, også kjent som Lyme sykdom. Denne sykdommen kan føre til kroniske helseproblemer hos hunder og krever ofte langvarig behandling.

Hvordan finner flåtten veien til din hund?

Om våren, når temperaturen begynner å stige, kommer flåtten til liv og ser etter et vertedyr – som din hund kan være et uheldig offer for. Flåtten klatrer opp på lengre gress eller busker, og når hunden passerer, griper den sin sjanse og fester seg til dyret.
Alt du trenger å vite om 'Flått på hund' – Et Dypdykk i Forebygging og Behandling

Forebygging: Bedre sikker enn beklager

Velg riktig flåttmiddel for din hund

Det er et bredt spekter av produkter tilgjengelig for å beskytte hunder mot flått. Fra halsbånd og sprayer til oral medisinering; valget kan være overveldende. Det er viktig å rådføre seg med veterinæren om hvilket middel som passer best for din hunds alder, helsestatus og livsstil.

Hold omgivelsene rene

Regelmessig vedlikehold av områdene der hunden ferdes kan redusere risikoen for flåttangrep. Klipp gresset kort og hold busker og trær trimmede. Dette minsker antallet steder der flåtten kan oppholde seg.

Hva gjør du hvis hunden din får flått?

Sikker fjerning er nøkkelen

Det er viktig at flåtten fjernes riktig for å unngå at infiserte kroppsvæsker overføres til hunden. Bruk en flåttfjerner eller pinsett designet for formålet, grip flåtten nær huden og trekk den rett ut med en jevn bevegelse. Vær forsiktig, slik at du ikke klemmer mer av flåttens kroppsvæsker inn i hunden.

Etter fjerning: Overvåking er viktig

Etter at flåtten er fjernet, bør du holde et øye med bittstedet. Se etter tegn på infeksjon eller endringer i hundens adferd eller appetitt, og kontakt en dyrlege hvis du er i tvil.

Oppsummering og Anbefalinger

Å beskytte hunden din mot flått er en kontinuerlig prosess som krever både forebyggende tiltak og oppmerksomhet. Riktig valg av flåttmiddel, regelmessig kontroll av dyret etter turer i naturen, og sikker fjerning av flått, er avgjørende steg i å holde din hund trygg og frisk.