Hopp til innholdet

Alt du trenger å vite om Flåttkam – Din Beste Venn i Flåttsesongen

  • av
Alt du trenger å vite om Flåttkam – Din Beste Venn i Flåttsesongen

Introduksjon til flåttkamens verden

Flått er ikke bare ubehagelige, men de kan også være bærere av sykdommer som Lyme sykdom og TBE (Tick Borne Encephalitis). Derfor er det viktig å være godt forberedt når man ferdes i områder hvor flått er vanlig. En av de mest effektive måtene å beskytte seg og sine kjæledyr på, er å bruke en flåttkam. Denne enkle, men kraftfulle redskapen kan hjelpe til med å oppdage og fjerne flått før de rekker å overføre sykdommer.

Hvordan fungerer en flåttkam?

En flåttkam er designet med tette tenner som kan skimte selv de minste flåttene i pelsen til dyr eller på klær. Når man stryker kammen gjennom pelsen eller over tøyet, vil flåttene hekte seg fast i tennene, noe som gjør det enkelt å oppdage og fjerne dem.
Alt du trenger å vite om Flåttkam – Din Beste Venn i Flåttsesongen

Optimal bruk av flåttkam

På mennesker

Selv om flåttkammen primært er ment for bruk på dyr, kan den også være effektiv på mennesker, spesielt etter turer i høy gress eller buskas. Det er best å bruke flåttkammen så snart som mulig etter å ha vært ute, for å minimere risikoen for bitt.

På kjæledyr

Regelmessig bruk av flåttkam på kjæledyret ditt kan ikke bare redusere risikoen for flåttrelaterte sykdommer, men også gi en god mulighet til å sjekke dyrets generelle hudhelse. Det anbefales å kamme gjennom pelsen etter hver tur ut i naturen, spesielt i flåtthøysesongen.

Velge riktig flåttkam

Det finnes forskjellige typer flåttkammer på markedet, og det er viktig å velge en som passer til den spesifikke brukeren, enten det er et menneske eller et dyr. Noen kammer kommer med ekstra fine tenner, mens andre er utstyrt med en lupelignende innretning for å se flåttene bedre.

Forebygging og Etterbehandling

Forebyggende tiltak

I tillegg til regelmessig bruk av flåttkam, er det lurt å ha på seg lange bukser og lukkede sko når man går i flåttutsatte områder. En flåttspray kan også gi ekstra beskyttelse.

Etter du har funnet en flått

Når en flått er funnet, er det viktig å fjerne den så raskt og sikkert som mulig. Bruk en flåttfjerner eller pinsett til å gripe flåtten så nært huden som mulig, dra forsiktig og jevnt uten å vri eller klemme flåtten.

Konklusjon

Flåttkam er et uunnværlig verktøy i kampen mot flått. Ved å integrere dette verktøyet i din daglige rutine, spesielt i flåttsesongen, kan du beskytte både deg selv og dine kjære mot potensielle flåttbårne sykdommer. Det er en liten investering for en stor trygghet.