Hopp til innholdet

Den Ultimative Guiden til Flåttfjerner for Katter

  • av
Den Ultimative Guiden til Flåttfjerner for Katter

Hvorfor er en flåttfjerner viktig for din katt?

Når våren og sommeren melder sin ankomst, følger flåtten med i kjølvannet. Disse små parasittene kan være en stor fare for både mennesker og dyr, deriblant våre elskede katter. Flåtten kan overføre alvorlige sykdommer som borreliose og anaplasmose. Derfor er det vitalt å bruke en effektiv flåttfjerner for å holde din katt trygg og sunn.

Velg den rette flåttfjerneren for din katt

Det finnes mange typer flåttfjernere på markedet, men ikke alle er like effektive eller sikre for bruk på katter. Flåttfjerner katter skal være spesifikt designet for å være skånsom mot kattens sensitive hud samtidig som den effektivt fjerner flåtten uten å etterlate munndelene i huden – noe som kan føre til infeksjoner.

Hvordan fungerer en flåttfjerner?

En flåttfjerner er vanligvis et lite verktøy laget av plast eller metall. Den er utformet for å lirke eller vippe flåtten forsiktig ut av huden uten å klemme på kroppen, noe som kan føre til at flåtten avgir flere bakterier. Det er viktig å dra flåtten rett ut, uten å vri eller tiltrekke for å minimere risikoen for infeksjon.
Den Ultimative Guiden til Flåttfjerner for Katter

Steg-for-steg guide til bruk av flåttfjerner på katter

1. Lokalisere flåtten: Undersøk katten din regelmessig for flått, særlig etter turer i områder med høyt gress eller skog.2. Forberede fjerningen: Ha flåttfjerneren og en beholder med rubbing alkohol eller en såpeløsning klar til å desinfisere området og flåtten etter fjerning.3. Fjerning av flåtten: Bruk flåttfjerneren ved å plassere den nærmest huden og forsiktig hekte den rundt flåtten. Trekk deretter jevnt og forsiktig oppover, til flåtten slipper.4. Etterbehandling: Rengjør bittstedet på katten og flåttfjerneren med desinfeksjonsmiddel.5. Overvåk katten: Hold et øye med bittstedet for tegn på infeksjon og kontakt veterinær om nødvendig.

Topp tips for forebygging av flått på katter

Forebygging er alltid bedre enn kur. Sammen med jevnlig bruk av flåttfjernere, bør du vurdere flåttavvisende midler som halsbånd og spot-on dråper som er spesielt formulert for katter. Hold også katten din unna kjente flått-befengte områder så mye som mulig.Finn den beste flåttfjerneren og beskytt din katt mot flått i dag!