Hopp til innholdet

Hva er aldersgrense på energidrikk

  • av
Hva er aldersgrense på energidrikk

Hva er egentlig aldersgrensen på energidrikk?

Ikke alle vet at det faktisk er en aldersgrense på energidrikk. En bruker kanskje aldri eller sjeldent å drikke det selv, og tenker at det er mer eller mindre som brus. Men faktum er at disse drikkene inneholder høye mengder koffein, sukker og andre stimulerende stoffer. Derfor, burde vi være ekstra oppmerksomme når det kommer til barn og unge sin tilgang på slike drikker.
Hva er aldersgrense på energidrikk

Aldersgrense på energidrikker: Norge og verden rundt

I Norge har flere av de store matvarekjedene frivillig innført en aldersgrense på 14 eller 16 år for kjøp av energidrikker. Dette er ikke lovpålagt, men et initiativ butikkene selv har tatt.Hvis vi ser til utlandet, varierer aldersgrensen fra land til land. I noen deler av USA, for eksempel, er det ingen fastsatt aldersgrense for kjøp av energidrikker.

Energidrikkens effekter på unge mennesker

Forskning har vist at store inntak av energidrikker kan ha negative effekter på helsa, særlig for barn og unge. Symptomene inkluderer blant annet hjertebank, søvnløshet, angst, hodepine og kvalme.

Sikre alternativer til energidrikker

Det er mulig å finne sunnere alternativer til energidrikker. Dette kan være alt fra vann, melk, fruktjuice til hjemmelagde smoothies. Det er også lurt å oppfordre barn og unge til å spise et sunt og variert kosthold generelt.

Politiske tiltak: Å sette en offisiell aldersgrense

Nåværende politikk tillater salg av energidrikker til barn og unge, men mange mener at det er på tide med noen endringer. For eksempel har Sverige, Litauen og Latvia begrenset salget av energidrikker til personer under 18 år.

Konklusjon: Det er tid for å revurdere aldersgrensen på energidrikker

Gitt energidrikkens effekter på unge mennesker, er det essensielt å diskutere aldersgrensen på disse produktene. Foreldre, skoler og politikere har alle en rolle å spille i å sikre at barn og unge er beskyttet mot potensielle helseskader.—-Nøkkelord: