Hopp til innholdet

Slik får du god orden i boligen din – uavhengig av tilgjengelig plass

  • av

Ulike interiør- og oppryddingsprogrammer er populære på TV og strømmetjenester, og i tillegg er det mange ulike ryddetrender som går sin seiersgang på sosiale medier. Det kan uten tvil være utfordrende å opprettholde god orden i boligen gjennom hektiske hverdager, men med litt system kommer du langt. Gode oppbevaringsbokser kan også være en god hjelper.

Finn et fast sted for alt

Den berømte «roteskuffen» er nesten et ikon, og i de aller fleste norske hjem finnes det både én, to og flere roteskuffer med usorterte småting, papirer og annet. Disse roteskuffene kan raskt bli starten på noe uhåndterlig, så prøv å skape orden og system.

Ved å bruke oppbevaringsbokser blir det enklere faktisk å gi hver enkelt ting en fast plass. Da er det også vanskeligere ikke å legge tilbake tingen der den skal være etter at den er brukt, istedenfor at den bare blir liggende et helt tilfeldig sted.

En fast plass for alt vil også føre til at det blir enklere å vurdere hvilke ting du egentlig trenger i hverdagen. Det er kanskje ikke mulig å lage et fast sted for alle kjøkkentingene du har, men det er kanskje en grunn til det?

Gi bort, selg og lever til gjenvinning

Et godt system gjør det mye enklere å få oversikt over hva du har, men til syvende og sist er det også svært mye du sannsynligvis både kan og burde kvitte deg med. Det gjelder åpenbare ting, som flere år gamle ubrukte klær, men også ting som du kanskje har dobbelt opp av.

Det kan være vanskelig å kvitte seg med ting, men da er det viktig å huske på at det også handler om å gjøre noe godt for andre. Finn et veldedig formål som du virkelig brenner for, slik at det å gi bort ting du ikke bruker vil gi deg en god følelse.